El govern balear destinarà 559.000 euros a ajudes per al foment de la biomassa com a energia d'usos tèrmics

24/05/2018 - 15:15

El Consell del Govern Balear ha autoritzat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat la despesa necessària per poder dur a terme una convocatòria d’ajudes dotada amb 559.000 euros i subvencionada en un 50 % amb el Programa Operatiu del FEDER, per afavorir la utilització de biomassa com a font d’energia per a usos tèrmics.
 
Les ajudes, per un import de 40.000 euros per a 2018 i de 519.000 euros per a 2019, estan dirigides a administracions locals i a petites i mitjanes empreses per a la instal·lació de calderes alimentades amb biomassa.
 
Aquestes ajudes permetran finançar l’adquisició d’equips de climatització o de calefacció, per exemple, per a les piscines de poliesportius o per als sistemes de calefacció d’un establiment hoteler, entre d’altres.
 
El foment de l’ús d’energies renovables en l’Administració i també en el sector empresarial és un dels objectius del Govern de les Illes Balears en el marc del canvi de model energètic que està impulsant amb la futura llei de canvi climàtic i transició energètica.
 
En aquesta línia, s’han activat ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a empreses, administracions i també per a particulars. També per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric i, ara, per potenciar la utilització de la biomassa.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí