Sensors a la via pública i carrils bici, prioritats ciutadanes per al Pla Smart City d'Esplugues

17/05/2018 - 10:22

L'Ajuntament ha sotmès a consulta les 15 línies d'actuació que preveu el Pla Estratègic Smart City d'Esplugues, perquè qualsevol persona empadronada a Esplugues i major de 16 anys pogués escollir fins a quatre propostes mitjançant el portal Esplugues Participa

"No es tracta només d'aplicar la tecnologia per reduir costos, sinó de posar en primer lloc a la ciutadania i posar la informació al seu servei per fer-li la vida més fàcil", va dir l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, durant la presentació del procés participatiu.

Les tres iniciatives més votades han estat les següents:

• Millorar la gestió de la ciutat gràcies a les tecnologies de la informació i la comunicació amb sensors, panells informatius, etc. Es consideren especialment útils els sensors d'aparcament a l'espai públic amb panells que informin de les places lliures. (Eix 1)

• Seguir incrementant el nombre de carrils bici i les zones de vianants (Eix 2)

• Seguir treballant en projectes d'estalvi energètic (aigua, llum, etc.) (Eix 3)

També ha obtingut molts vots el desenvolupament d'un pla de mobilitat metropolità, en comú amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la priorització del transport públic, sostenible i ecològic dins de la ciutat i caminar cap a una ciutadania integrada digitalment, reduint la bretxa digital.

En aquest aspecte, es va proposar crear espais de transferència de coneixement i accés a la tecnologia, concretament, pensar en un espai tipus fab lab amb eines com impressores 3D, arduinos/raspberry, etc. i amb experts que ajudin al veïnat a conèixer i pilotar aquestes tecnologies.

També posar tota la informació en formats oberts i accessibles, millorar els canals de comunicació i seguir impulsant les xarxes de comunicació, són accions amb rellevància dins el pla.

Els cinc eixos del pla han tingut els següents vots:

EIX 1 - Govern intel·ligent i obert: 42 vots (4 actuacions)
EIX 2 - Mobilitat: 39 vots (3 actuacions)
EIX 3 - Energia i Medi ambient: 18 vots (2 actuacions)
EIX 4 - Qualitat de vida: 13 vots (3 actuacions)
EIX 5 - Innovació i Desenvolupament Local: 21 vots (3 actuacions)


 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Notícia

L’AMB presenta el Protocol de sostenibilitat de projectes i obres públiques: una guia que recull en 19 criteris les mesures per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes locals, que ja patim actualment, com la manca d’aigua o l’increment de les temperatures a l’estiu.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Butlletí