Tecnologies avançades per a un món sostenible: Aconseguirem respirar aire net?

dijous, 24 maig, 2018 - 18:30
CosmoCaixa Barcelona
Geolocation

La contaminació de l'aire està considerat el risc ambiental individual més gran per a la salut de les persones. A la UE es calcula que es produeixen anualment 432.000 morts prematures per partícules en suspensió (PM) i 75.000 per òxids de nitrogen (NOx). D'altra banda, els problemes de contaminació atmosfèrica provada per la mobilitat i el transport tenen un alt cost econòmic anual. Davant d'aquesta situació, com aconseguirem respirar un aire net?

A més del plantejament conceptual de la contaminació atmosfèrica, es presentaran diverses experiències innovadores aplicades a la prevenció, el control i la millora de la qualitat de l'aire.

Conferència a càrrec de Santi Parés, físic i meteoròleg. Director de negoci per Middle East, Europa i Amèrica Llatina de UL Renovables.

PechaKuchas: presentació de projectes innovadors en qualitat de l'aire:

- "xAire. Mesura de la qualitat de l'aire de Barcelona", amb Josep Perelló, comissari d'Estació Ciutat, CCCB.

- "Informació i sensibilització innovadora i personalitzada de la qualitat de l'aire", amb Jaume Targa, consultor principal de 4sfera Innova.

- "Biofiltració de compostos orgànics volàtils (COV) i olors", amb Sílvia Nadal, responsable del Departament de Qualitat de l'Aire de LABAQUA.

Moderadora: Mercè Piqueras i Carrasco, biòloga i divulgadora científica.

Organitzador: 
CosmoCaixa
Contacte: 
Categories: 
Contaminació
Salut

Relacionats

Notícia

La contaminació de l’aire és un problema de salut pública de primera magnitud i cal continuar implementant accions per millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. Aquesta és la principal conclusió de l'informe anual de qualitat de l'aire a Barcelona que acaba de publicar l'Agència de Salut Públic de Barcelona.

Notícia

Barcelona, París, Berlín, Roma, Brussel·les i Lisboa signen una declaració conjunta per reclamar a la Comissió Europea més mesures contra la contaminació, amb una acció més decidida d’Europa per acompanyar els esforços de les ciutats, així com mantenir el calendari i el rumb de la norma Euro 7.

Notícia

Un estudi publicat a la revista Environmental Pollution mostra com estar exposat a contaminants atmosfèrics al ventre matern i durant els primers vuit anys i mig de vida altera la connectivitat estructural del cervell en la preadolescència. En particular, els majors canvis es donen com major és la contaminació rebuda els cinc primers anys. El treball ha estat liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”.

Butlletí