Aprovat el planejament per protegir i rehabilitar les bordes tradicionals de l'Aran

28/04/2018 - 11:09

La Comissió territorial d’urbanisme de la Val d’Aran, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament aquest 27 d'abril la modificació de les Normes subsidiàries de planejament que regeixen als municipis d’Arres, Bausen, Bossòst, Es Bòrdes, Canejan, Les, Vielha e Mijaran, Vilamòs i Naut Aran per protegir i facilitar la rehabilitació de les bordes o cabanes agrícoles tradicionals.

 
L’objectiu és adaptar aquestes figures d’ordenació urbanística a les directrius de preservació d’aquestes construccions contingudes en el Pla director urbanístic (PDU) de la Val d’Aran. El Departament de TES va aprovar el PDU el mes de juny de 2010 i el va modificar el 2015, entre d’altres, per fixar els criteris d’ús i recuperació de les construccions agro-ramaderes i afavorir-ne la preservació per raons arquitectòniques, històriques, ambientals, paisatgístiques o socials.
 

Així, el Pla reconeix, a més de l’ús agrícola i ramader original d’aquestes cabanes, el de lleure familiar i permet rehabilitar-les amb usos econòmics, com ara de restauració. S’exclou, en tots els casos, la seva reconversió a habitatge,


 

Municipis: 
Alta Ribagorça

Relacionats

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Butlletí