S’inicia la sembra d’escocells florits en alguns carrers de Molins de Rei

25/04/2018 - 18:02

El passat 9 d’abril s’ha iniciat una prova pilot d’escocells florits al carrer Doctor Barraquer i a l’avinguda de Collserola. Aquesta proposta pretén canviar el concepte d’escocell “net” que hi havia fins ara i que implicava la utilització necessària d’herbicides amb el corresponent perjudici per el medi ambient i les persones. La nova proposta segueix els processos i els cicles naturals, gestionant de manera més ecològica la terra, l’aigua, la flora, la fauna, l’energia, els materials, els adobs i tractaments, per augmentar així la quantitat i qualitat del verd i de la biodiversitat.

La sembra es farà amb una composició d’espècies escollides, entre herbàcies i plantes amb flor, que són típiques de la zona mediterrània. En aquesta primera prova s’utilitza una barreja de cinquanta-cinc espècies per tal d’observar quines donen millor resultat. En properes actuacions ja es podran seleccionar en funció del resultat que es busqui per a cada emplaçament concret.

Per tal que la prova funcioni, es realitzaran tancaments i senyalitzacions de les zones sembrades. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració de tothom a l’hora de respectar aquests espais, evitant accions que malmetin la nova flora.


 

 
Categories: 

Relacionats

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Butlletí