S’inicia la sembra d’escocells florits en alguns carrers de Molins de Rei

25/04/2018 - 18:02

El passat 9 d’abril s’ha iniciat una prova pilot d’escocells florits al carrer Doctor Barraquer i a l’avinguda de Collserola. Aquesta proposta pretén canviar el concepte d’escocell “net” que hi havia fins ara i que implicava la utilització necessària d’herbicides amb el corresponent perjudici per el medi ambient i les persones. La nova proposta segueix els processos i els cicles naturals, gestionant de manera més ecològica la terra, l’aigua, la flora, la fauna, l’energia, els materials, els adobs i tractaments, per augmentar així la quantitat i qualitat del verd i de la biodiversitat.

La sembra es farà amb una composició d’espècies escollides, entre herbàcies i plantes amb flor, que són típiques de la zona mediterrània. En aquesta primera prova s’utilitza una barreja de cinquanta-cinc espècies per tal d’observar quines donen millor resultat. En properes actuacions ja es podran seleccionar en funció del resultat que es busqui per a cada emplaçament concret.

Per tal que la prova funcioni, es realitzaran tancaments i senyalitzacions de les zones sembrades. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració de tothom a l’hora de respectar aquests espais, evitant accions que malmetin la nova flora.


 

 
Categories: 

Relacionats

Article

Barcelona destaca com una de les metròpolis més actives en el mapeig de biodiversitat marina en un recompte mundial de natura urbana.

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Butlletí