La Diputació de Tarragona millorarà els entorns naturals i urbans de 139 municipis

24/04/2018 - 17:23

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i els representants dels consells comarcals de la demarcació van signar divendres passat, dia 13 d'abrils, els convenis corresponents als Plans d'Ocupació Comarcals d'enguany, que permetran millorar els entorns naturals i urbans de 139 municipis i donar feina a 50 aturats de llarga durada.

A cada comarca es contractaran 5 persones, que formaran equips de 4 peons i un responsable i es posaran al servei dels consells comarcals. Els seleccionats rebran formació complementària per millorar les seves competències professionals i es posaran al servei dels consells comarcals per fer tasques de neteja, manteniment i millora en àmbits que, en la seva majoria, estan relacionats amb el medi natural.

Els Plans d'Ocupació Comarcals 2018 permetran realitzar millores al 73% dels municipis que componen la demarcació de Tarragona amb una inversió de 560.000€ per part de la Diputació de Tarragona, que cobriran tant les contractacions com les diverses despeses de funcionament associades. Així, les tasques compreses en aquest Pla d'Ocupació inclouran la neteja de finques municipals; de senders i camins d'interès turístic i d'entorns naturals i zones afectades per la superpoblacio de conills. També es desbrossarà i es farà el manteniment de diverses xarxes de camins, s'embelliran espais verds, es recuperaran zones d'interès natural com camins rurals i lleres de rius, es faran accions de restauració de mobiliari urbà i senyalització tant en espais verds com urbans. Una altra de les tasques importants serà la neteja, desbrossament i poda a vorals, cunetes i sotaboscos per reduir el risc d'incendis de cara a l'estiu.

Relacionats

Notícia

Aquesta unitat policial especialitzada ha dut a terme 200 accions en pro de la natura en un mes i mig.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Butlletí