Forum de l'Energia Sostenible: "La Ciutat Que Ens Mou: Ciutadania i administracions cap a la mobilitat sostenible"

divendres, 27 abril, 2018 - 08:45
Cotxeres del Palau Robert
Geolocation

El Fòrum de l’Energia Sostenible arriba enguany a la seva vintena edició com a espai de reflexió al voltant de l’ús sostenible de l’energia, les energies renovables i la promoció de l’ús i l’accés a l’energia com a dret.

Aquest any, la reflexió posa el focus en el panorama actual de la mobilitat sostenible i s’ofereix com a espai de trobada de les administracions públiques, la ciutadania i les empreses privades que treballen al voltant d’aquest objectiu.

La idea de sostenibilitat associada als desplaçaments urbans és un element comú des de fa ja temps a gairebé totes les propostes i models de planificació pública. A dia d’avui sembla impossible pensar i dissenyar el paisatge de les nostres ciutats sense considerar la promoció d’hàbits de desplaçament més sostenibles, sans i segurs.

La tecnologia al nostre abast ens permet disposar d’alternatives de transport més eficients, segures i menys contaminants i cada dia cobren més pes les iniciatives ciutadanes que impulsen un entorn urbà centrat en les persones. Quins són els reptes davant dels quals ens trobem? Quines són les tendències actuals i com s’enfronten des dels diferents sectors socials? El FES 2018 pretén estimular la reflexió al voltant d’aquestes i altres interrogants i oferir informació i eines per a afavorir una idea compartida i sostenible de mobilitat urbana.

Organitzador: 
Ecoserveis
AdjuntMida
PDF icon programafes2018-1.pdf376.43 KB
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Butlletí