Neix el rec, el projecte pilot de la moneda ciutadana als barris del Besòs de Barcelona

Font: InfoBarcelona

11/04/2018 - 12:35

Al mes de maig es posarà en marxa, als deu barris de l’eix Besòs, el rec (recurs econòmic ciutadà), una moneda digital que té paritat amb l’euro, concebuda per dinamitzar el comerç i els serveis de proximitat del territori i promoure un consum ciutadà més conscient. Les 1.000 famílies beneficiàries de la renda municipal d’inclusió seran les primeres a poder utilitzar-la, ja que rebran una part de l’ajut en aquesta moneda.

Actualment s’ofereixen sessions informatives a les associacions de comerciants dels deu barris de l’eix Besòs perquè s’hi adhereixin i acceptin el rec com a moneda de pagament dels seus productes i serveis. L’ús de la moneda en aquest àmbit local permetrà que els diners circulin dins del territori, s’enforteixi així el comerç de proximitat existent, s’incentivi l’obertura de nous comerços i es consolidin les xarxes associatives que redunden en una millora de la vida de les veïnes i els veïns.

Tothom podrà disposar de la moneda digital per a les compres quotidianes al barri. Els primers usuaris seran les 1.000 famílies beneficiàries de la renda municipal d’inclusió, que rebran una quarta part de l’ajut en recs, de la qual cosa se’ls va informar en el moment de sol·licitar-lo.

El rec s’utilitzarà mitjançant una aplicació mòbil que estarà disponible a mitjan maig, o amb una targeta amb un codi QR. Un cop fet el registre i carregat l’import que es desitgi en recs, es podrà consumir i pagar de forma instantània, fàcil i sense cap cost afegit.

El projecte el lidera en aquesta primera fase l’associació d’innovació social Novact, juntament amb entitats comercials i socials de l’eix Besòs i amb el suport de l’Ajuntament. La voluntat és, de cara al futur, cedir la gestió a la Taula pel Canvi, una organització integrada per entitats, comerciants i representants de l’Ajuntament i dels districtes, de la qual recentment s’ha constituït el grup promotor.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
11/06/2024 - 09:00
Sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEF) de Catalunya (Av. de l’Estadi, 12-22 08038 Barcelona
Acte
09/04/2024 - 09:30
Edifici DFactory Barcelona.
Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí