Comença la realització de l'inventari i estudi de la població de teixos a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

16/03/2018 - 14:20

Amb l’ajuda d’un grup d’alumnes de l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, el dimarts 6 de març ha començat la realització de l’inventari i estudi de la població de teixos situada al municipi de Tavèrnoles, dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El teix és una conífera molt primitiva que pot arribar a viure més de mil anys i que es troba en regressió a la zona sud-occidental d’Europa. A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona hi ha una de les poblacions importants de Catalunya i, gràcies a la realització de l’inventari i estudi que comença ara, es disposarà de dades exactes per conèixer la seva extensió, tenir-la caracteritzada, saber en quin estat es troba i quina gestió forestal es pot fer per millorar-la.

Aquesta acció és el punt d’inici de la col·laboració entre el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners. A mitjan març un dels seus alumnes iniciarà un període de pràctiques de tres mesos a l’espai natural.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Butlletí