Comença la realització de l'inventari i estudi de la població de teixos a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

16/03/2018 - 14:20

Amb l’ajuda d’un grup d’alumnes de l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, el dimarts 6 de març ha començat la realització de l’inventari i estudi de la població de teixos situada al municipi de Tavèrnoles, dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El teix és una conífera molt primitiva que pot arribar a viure més de mil anys i que es troba en regressió a la zona sud-occidental d’Europa. A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona hi ha una de les poblacions importants de Catalunya i, gràcies a la realització de l’inventari i estudi que comença ara, es disposarà de dades exactes per conèixer la seva extensió, tenir-la caracteritzada, saber en quin estat es troba i quina gestió forestal es pot fer per millorar-la.

Aquesta acció és el punt d’inici de la col·laboració entre el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners. A mitjan març un dels seus alumnes iniciarà un període de pràctiques de tres mesos a l’espai natural.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Butlletí