Aprovat el Pla especial de protecció de cabanes de pedra seca de Montblanc

Font: Novaconca.cat

14/03/2018 - 12:49

El passat 7 de març el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat el pla especial de protecció de cabanes de pedra seca, un pla ja aprovat, anteriorment, per la Junta de Govern del consistori montblanquí.

L'objectiu d'aquest pla especial és determinar les construccions que són objecte de protecció aixi com les mesures i regulacions aplicables per al seu manteniment i conservació. A més, incorpora el llistat i fitxes individuals de cadascun dels béns a protegir. El nivell de protecció serà integral i només s'admetran les intervencions de conservació, manteniment i consolidació dels volums originals amb els mateixos materials i tècniques constructives originals.

El pla especial incorpora una normativa que té l'objectiu, a més de determinar les construccions objecte de protecció, d'establir i fomentar les mesures i actuacions per a garantir la conservació de les construccions, i d'establir el nivell de protecció, el tipus d'intervenció, usos admesos i el règim disciplinari de correcció de les infraccions.

Les cabanes de pedra seca formen part dels elements del patrimoni arquitectònic rural. Per tant, és necessari recuperar i revaloritzar aquestes construccions que, històricament, ha tingut un paper específic en la configuració del paisatge.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Amiant per plaques és una línia d’ajuts de la Generalitat de Catalunya de 40 milions d'euros dirigida sobretot al sector primari i que es farà càrrec del 100% de la despesa.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Butlletí