"Gràcies per la Pluja"

Un documental imprescindible sobre la justícia climàtica s'estrena a diverses ciutats de Catalunya
07/03/2018 - 12:57

Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d’aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus fills eren retornats a casa perquè ell podia pagar l’escola a final de mes. Aquest documental dirigit per Julia Dahr s'estrena en els propers dies a diferents poblacions i ciutats de Catalunya.

Després d’una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d’agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig del impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show  ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen – nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

Julia Dahr és directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l'atenció sobre temes socials i mediambientals d'una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que "conduieix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial". Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L’equip de gènere de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la jornada Dones que ens inspiren, Acció Climàtica en Femení, on s’ha destacat la incidència que pot tenir la presència i acció de les dones en àmbits tradicionalment masculinitzats, com és el sector ambiental.

Butlletí