Neix un trencalòs al Centre de Fauna de Torreferrussa

07/03/2018 - 12:01

El poll de trencalòs, que estava mal col·locat dins l’ou, ha nascut amb l’ajuda dels biòlegs del centre, dins del programa europeu de conservació d’aquesta espècie en perill d’extinció. És el segon poll que sobreviu de l’única parella que cria en captivitat en aquest centre des de fa quatre anys.

 

 

El CF de Torreferrussa s’incorporà l’any 2006 al projecte de creació d’una reserva genètica del trencalòs dels Pirineus (Gypaetus barbatus). La finalitat és acollir exemplars provinents dels Pirineus per assegurar la variabilitat genètica de la població pirinenca en cas que alguns processos catastròfics afectessin, l’encara vulnerable, població salvatge nidificant als Pirineus. Actualment el centre manté un exemplar mascle nascut el 2006, provinent dels Pirineus i una femella nascuda el 2007, provinent del programa europeu de cria de l’espècie. 

El 21 de desembre del 2015 es va donar la posta del primer ou de la temporada 2015-2016, el 25 de desembre la femella va pondre un segon ou. Es va deixar que la parella incubes els dos ous. Malauradament cap dels dos ous varen eclosionar, el primer estava avortat durant el primer terç i el segon no es va observar cap desenvolupament embrionari.

El Centre de Fauna de Torreferrussa, un dels primers de tot l'Estat, es va crear l'any 1980. Situat a Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Oriental, consta de dues zones físicament separades: la zona hospitalària (recuperació de fauna) i la zona de cria en captivitat.

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Butlletí