Més de 260.000 persones demanen la implantació de màquines de reciclatge d'envasos

Font: dBalears

14/02/2018 - 12:58

A hores d'ara, un total de 264.271 persones han signat la petició, a través de la plataforma Change.org, per a demanar als supermercats que implanten màquines de reciclatge d'envasos.

L'impulsor de la demanda ho explica així: «Quan vaig anar a Berlín vaig veure que als supermercats, hipermercats i centres comercials hi havia màquines de reciclatge en les quals, si introduïes una ampolla de plàstic buida, la màquina et retornava 25 cèntims per a gastar en el mateix supermercat. Aquest sistema anomenat 'Pfand' és com una taxació, quan compres una beguda envasada en una ampolla de plàstic t'ho tornen en forma de val de compra».

A més, Alexandre Dray ha explicat que cada dia tirem milions d'ampolles a terra, a la sorra de les platges i a la mar. Reciclar-les, en lloc de tirar-les, pot salvar el nostre ecosistema i el nostre planeta. «En aquell viatge a Berlín no vaig veure plàstics ni pels carrers ni en els fems».

«Si aquestes màquines motiven les persones a reciclar, per què no les implantem també a Espanya?», es demana Dray a la petició.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí