Més de 260.000 persones demanen la implantació de màquines de reciclatge d'envasos

Font: dBalears

14/02/2018 - 12:58

A hores d'ara, un total de 264.271 persones han signat la petició, a través de la plataforma Change.org, per a demanar als supermercats que implanten màquines de reciclatge d'envasos.

L'impulsor de la demanda ho explica així: «Quan vaig anar a Berlín vaig veure que als supermercats, hipermercats i centres comercials hi havia màquines de reciclatge en les quals, si introduïes una ampolla de plàstic buida, la màquina et retornava 25 cèntims per a gastar en el mateix supermercat. Aquest sistema anomenat 'Pfand' és com una taxació, quan compres una beguda envasada en una ampolla de plàstic t'ho tornen en forma de val de compra».

A més, Alexandre Dray ha explicat que cada dia tirem milions d'ampolles a terra, a la sorra de les platges i a la mar. Reciclar-les, en lloc de tirar-les, pot salvar el nostre ecosistema i el nostre planeta. «En aquell viatge a Berlín no vaig veure plàstics ni pels carrers ni en els fems».

«Si aquestes màquines motiven les persones a reciclar, per què no les implantem també a Espanya?», es demana Dray a la petició.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Acte
05/06/2023 - 00:00
Terrassa
Article

‘Salut i microplàstics' és el lema de la 32 Setmana del Medi Ambient de Terrassa, que se celebra del 5 a l'11 de juny.

Butlletí