L'aire que respira Barcelona

divendres, 23 febrer, 2018 - 11:00 a dissabte, 24 febrer, 2018 - 12:59
Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) Vall d'Hebron
Geolocation

Farem una ruta pels voltants de la Vall d'Hebron, entre la Ronda de Dalt i el barri del Carmel, i visitarem una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) per reflexionar sobre el model de ciutat i les conseqüències que té la contaminació de l'aire en la nostra salut. Coneixerem quins són els contaminants que hi ha a l'aire de la major part de les grans ciutats, què es fa per controlar-los i quines accions s'emprenen per reduir-los. El control de la qualitat de l'aire esdevindrà un element clau per la salut de la ciutadania a les zones urbanes durant el segle XXI.

Coorganitzada amb la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. Amb el suport de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat. Per a més informació i consultes seguiu l'enllaç.

Dia i hora: 

23/02/2018 - 11:00 a 13:00

Preu: gratuït


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol, La Casa de l'Aigua de Trinitat Nova. Amb el suport de l'Agència de Salut Pública de Barcelona
Destinatari: 
Públic Adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’Informe anual de qualitat de l’aire a Barcelona per l’any 2022.

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Butlletí