Supporting access to land for farmers in Europe. Experiences and potential of local authorities.

Font: XCT

19/12/2017 - 12:07

La publicació recull un complet anàlisis sobre com les autoritats municipals, consorcis, diputacions, etc. poden facilitar l'accés a la terra. Hi trobareu anàlisis detallats sobre l'estat de la qüestió als diversos països que han participat de l'informe (França, Bèlgica, Romania, Itàlia i Catalunya), així com un ampli apartat descrivint múltiples casos pràctics on autoritats locals han utilitzat eines ben diverses, entre elles acords de custòdia del territori, per afrontar el problema de l'accés a la terra.

En la seva redacció hi han participat múltiples organitzacions i ens locals de tots els països participants, aportant la seva expertesa en diverses àrees, resultant-ne un document complet i construït des de la diversitat. Està dirigit especialment a tècnics i càrrecs electes del ens locals, així com a entitats que hi treballin o hi vegin un bon aliat per dur a terme els seus projectes. L’estructura del document està pensada per permetre consultes ràpides i concretes sobre els casos de més interès per a cada lector.

Podeu descarregar el document a la web de la XCT.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Article

El Concurs juvenil de curtmetratges Senat pel clima té per objecte fomentar la implicació dels joves creadors en la consecució dels objectius mediambientals de l'Agenda 2030.

Butlletí