Jornada sobre prevenció de residus oceànics al Centre d’Estudis del Mar de Sitges

25/11/2017 - 13:17

Aquest diumenge, 26 de novembre, el Centre d’Estudis del Mar (CEM) de Sitges organitza el “Benvingood Day”, una jornada en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, per sensibilitzar sobre el problema que generen els residus als espais marins als que cada any arriben milers de tones d’escombraries.

Entre les activitats organitzades al llarg de la jornada, entre les 10 i les 14 h, s’hi podrà veure la instal·lació artística La mar de plàstics, amb plafons divulgatius, tòtems i para-sols fets amb fibres de plàstic de bosses recuperades a les platges, teixides amb la tradicional tècnica del ganxet.

També es farà una activitat participativa de recol·lecta i caracterització de plàstic de les platges. Es repartiran bosses i guants i es recolliran les bosses amb el material plàstic recuperat i la fracció de rebuig. En acabar, els participants podran participar als tallers La mar de plàstics, a més de poder  gaudir de la visita guiada al CEM on s'hi pot veure l’audiovisual virtual Experiència posidònia sobre les praderies d'aquesta planta subaqüàticala seva distribució en l’Espai Natural Marí Costes del Garraf.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 18 al 26 de novembre 2017, és una acció comuna a tot Europa que te l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de deixalles que llencem de forma incontrolada a la natura generada pels nostres hàbits i promoure alhora la sensibilització sobre la prevenció de residus. 

El Centre d'Estudis del Mar (CEM) és un equipament d'educació ambiental de la Diputació de Barcelona amb més de 30 anys de treball en els àmbits de la recerca, l’educació  i la gestió del litoral. Des del centre es treballa per promoure el coneixement del litoral i del món marí per tal de fer-ne compatible la conservació i protecció amb un ús públic respectuós.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Des de fa setmanes hi ha instal·lades unitats de recollida lateral de quatre fabricants diferents.

Notícia
Més de 100.000 persones participants

El 21 d’abril de 1994 es va fer la primera visita d’educació ambiental a l’abocador del Consorci del Bages per a la Gestió dels Residus: hi van participar 30 alumnes d’una escola d’adults de Manresa, en una activitat impulsada pel Camp d’Aprenentatge del Bages. 

Notícia

Els Gastrorecups passen de 18 a 50 restaurants participants de tot Catalunya, que oferiran menús elaborats a partir d’aliments recuperats

Butlletí