La Diputació de Barcelona dona suport a Expoelectric, el certamen que promociona els vehicles zero emissions

Font: Diputació de Barcelona

10/11/2017 - 12:19

La Diputació de Barcelona col·labora un any més a Expoelèctric, el certamen més important del sud d’Europa sobre el vehicle elèctric que se celebra a l’Arc de Triomf de Barcelona els dies 11 i 12 de novembre. Es tracta d’una iniciativa que busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb la mobilitat de zero emissions i els vehicles elèctrics.

L’aposta de la Diputació en el sector dels vehicles elèctrics és important des de fa anys, bàsicament amb la incorporació i promoció de vehicles d’emissions zero i també vehicles elèctrics entre la seva flota, com també en les línies de suport tant per la seva adquisició per part dels ajuntaments i en la promoció de punts de recàrrega en els diferents municipis de Barcelona.

Actualment, la Diputació de Barcelona disposa d’una flota de 16 vehicles 100% elèctrics, set dels quals són furgonetes, quatre turismes, dues motocicletes i tres bicicletes. Així mateix també disposa de quatre vehicles tot terreny híbrids endollables i sis turismes híbrids no endollables, a més de 32 punts de recàrrega en funcionament en diferents recintes i 16 punts més en previsió per al 2018.

Cessió de 500 bicicletes elèctriques als ajuntaments
Així mateix, la Diputació de Barcelona ha lliurat des de l’any 2014 prop de 500 bicicletes elèctriques a un total de 226 municipis, que es destinen tant a serveis de policia local com per a serveis municipals. En aquesta línia, la Diputació de Barcelona impulsa l'adquisició de vehicles elèctrics o de baixes emissions, com poden ser els vehicles de gas, per la renovació dels parcs mòbils municipals, hi ha també altres mesures més eficaces com poden ser clàusules en els concursos per a la contractació d'empreses per serveis com la neteja o la recollida d'escombraries.

L’edició de 2017 d’Expoelectric compta amb la participació diferents marques, empreses, plataformes i gremis vinculats al sector dels vehicles elèctrics, oferint solucions i serveis des d’assegurances o empreses de lloguer de vehicles fins a opcions d’energia 100% sostenible, serveis per a la recàrrega i informació sobre punts de recàrrega, entre d’altres.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Notícia

L’Ajuntament de Reus provarà els vehicles elèctrics de l’startup tarragonina Tecnovelero.

Butlletí