Jornada tècnica "Com puc dinamitzar i implementar la custòdia del territori al meu municipi?"

dilluns, 30 octubre, 2017 - 12:44

La custòdia del territori és una estratègia útil per a conservar i gestionar els espais naturals més propers, ja siguin agraris, forestals, fluvials o espais verds urbans. Pot fer entendre a la població local que la conservació del territori no és solament responsabilitat de les administracions, sinó que també pot, i ha de ser, un objectiu compartit amb la societat civil.
Els ens locals, com a administració més propera als ciutadans, podeu tenir un rol important com a dinamitzadors i promotors de la conservació del patrimoni natural del vostre municipi a través de la custòdia del territori. En aquest sentit, els ens i les entitats locals disposeu de característiques apropiades per al desenvolupament de la custòdia municipal: el bon coneixement del territori, la proximitat a les persones - especialment en municipis petits - , la capacitat de gestió integral i la disponibilitat de competències en àmbits com el medi ambient, l’urbanisme i el paisatge.

PROGRAMA


09.30h - 10.00h - Recepció assistents

10.00h - 10.15h - Presentació de la Jornada

Carles Dalmases. Cap de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial de la Diputació de Barcelona
Marc Vilahur. President de la XCT

10.15h - 10.30h - La custòdia municipal, una eina de consens per a la gestió municipal. Xavier Romero. Aj. de Granollers i coordinador del Grup de Treball de Custòdia Municipal de la XCT.

10.30h - 11.30h - Experiències d’èxit de custòdia municipal

- Ajuntament de Sant Celoni. Marta Miralles
- Ajuntament de Terrassa. Marga Rodríguez
- Consorci de les Gavarres. Oriol Armet

11.30h - 12.00h - Pausa cafè

12.00h - 12.30h - Incentius en favor de la custòdia del territori en les ordenances fiscals reguladores dels principals impostos i taxes municipals.

12.30h - 13.00h - Iniciativa “Assignació 0’5% de l’IBI a projectes de conservació de la natura del municipi”. Marc Vilahur, president de la XCT

13.00h - 13.30h - Casos pràctics de la iniciativa “Assignació 0’5% de l’IBI a projectes de conservació”.

- Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Ricard Pujol
- Ajuntament de Viladrau. Margarida Feliu13.30h - 14.00h - Debat
L’aforament és limitat.


 

Organitzador: 
XCT
Contacte: 

L’entrada és gratuïta, però cal fer la inscripció prèvia a través d’aquest formulari o a info@xct.cat

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Butlletí