Cinc municipis de l'àrea metropolitana prohibiran circular als no residents

A partir del 2020, es farà a Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern, Castelldefels, Badalona i Sant Boi de Llobregat, però s'ampliarà a més poblacions

Font: TV3

13/07/2017 - 14:52

S'estreny la pressió als vehicles a motor a l'àrea de Barcelona. L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha acordat noves mesures per restringir-ne la circulació en una reunió aquest 12 de juliol. De moment, seran cinc municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona els que prohibiran la circulació pel centre de les poblacions a tots els cotxes no matriculats al municipi. Aquests 5 municipis són Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern, Castelldefels, Badalona i Sant Boi de Llobregat, però s'ampliarà a més poblacions.

La mesura es començarà a aplicar a partir del 2020 de dilluns a divendres, però aquest mateix any ja podria començar a provar quan hi hagi un episodi de contaminació.

Dels cinc municipis, n'hi ha dos, Sant Cugat del Vallès i Sant Just Desvern, que ja tenen delimitades al centre les zones de baixes emissions.

L'àrea de Sant Cugat abasta 2,5 quilòmetres:

La de Sant Just Desvern la fixa aquesta imatge

La resta de municipis participants estan ara en aquesta fas, la de definir l'àrea del centre on no deixarien entrar els cotxes de no residents. 

A banda dels cinc municipis que engegaran el pla, ja hi ha 17 municipis que han firmat convenis amb l'àrea metropoliana. La intenció és que s'estengui a tot l'àrea metropolitana on hi viuen tres milions de persones. 

"Hi ha més de 3.000 persones que cada any moren de forma prematura a l'àrea metropolitana per causa de la contaminació. És un dels problemes més greus que tenim, però a vegades no ho associem directament perquè costa concretar-ho", ha explicat Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Butlletí