Paisatges, desenvolupament rural i ciutadania

Bones pràctiques de col·laboració ciutadana en la gestió del paisatge a Europa
30/05/2017 - 13:18

L' Associació pel Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) i l' Observatori del Paisatge de Catalunya presenten aquesta publicació que recull experiències de col·laboració ciutadana a diferents països del territori europeu i on l’element comú de totes és que els participants en cada cas treballen de forma voluntària per revalorar les singularitats del l’entorn.

Les deu iniciatives que trobareu en aquest recull ofereixen un ampli ventall de paisatges i de valors materials i immaterials aportats per l’home. Unes aposten per la participació ciutadana en la valorització de l’entorn i altres, per accions al voltant de la recuperació d’antigues tècniques constructives o de conreu. Totes tenen en comú la necessitat de participació, de col·laboració i d’implicació de tots, societat civil i administracions públiques, per assolir un objectiu comú: la preservació i l’ordenació dels nostres paisatges.

Podeu accedir a la publicació aquí


 

Relacionats

Article

La Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida ha editat un fulletó explicatiu de 8 espais naturals del terme municipal, destacables pel seu valor ecològic, on s’especifica les característiques i la ubicació de cadascú d’ells, amb l’objectiu de donar-los a conèixer, ja que alguns són poc coneguts per la majoria de lleidatans i lleidatanes.

Article

Un investigador i una investigadora estan fent la seva feina habitual…Ssssshhh…. els seguim? Aquest és l’argument d’una nova publicació, un llibre sense paraules que explica quins animals hi ha al Parc tot seguint els rastres que deixen. Adreçat als més menuts, i també als més grans, és ideal per llegir abans i després d’una sortida a Collserola, a l’escola o en família, i per mirar una i vint vegades. El conte es complementa amb un espai web que amplia la informació present al llibre i proposa altres recursos relacionats amb la publicació.

Article

Les biblioteques es sumen de ple a la 4a edició de la Setmana Natura sota el lema Llegeix Natura.

Butlletí