Jornada: Prevencio qualitativa. Una nova via cap a la economia circular

dijous, 18 maig, 2017 - 09:00 a divendres, 19 maig, 2017 - 08:59
Casa Llotja de Mar
Geolocation
L’ Agència de Residus de Catalunya, en el marc de dos projectes LIFE: La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i el projecte reWINE, organitza una conferència internacional per compartir experiències, comparar punts de vista i explorar nous camps d’acció en la prevenció de residus i, especialment, en la prevenció qualitativa. Aquesta conferència coincidirà també amb la celebració de la 15a Jornada de Prevenció de Residus.
 
La prevenció qualitativa consisteix, segons la Directiva Europea de Residus, en reduir la perillositat dels residus per evitar efectes nocius en els éssers vius i el medi ambient. Reduir o restringir l’ús de substàncies perilloses és també un requisit previ per a l’establiment d’una economia circular, ja que afavoreix la recirculació de materials, simplifica el procés per establir una simbiosi industrial en un territori i permet reduir els costos de la recollida selectiva i del procés de reciclatge dels residus.
 
El projecte LIFE de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i la gestió sostenible dels recursos al llarg d’una setmana de l’any. Les accions implantades durant la EWWR es regeixen per les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes i reciclar els materials. Les “3 R” representen les opcions que haurien de tenir-se en compte en primer lloc a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus.
 
El projecte LIFE reWINE promou la reutilització d’ampolles en el sector del vi, per tal de reduir la generació de residus, els gasos amb efecte hivernacle i, al mateix temps, estalviar costos. El projecte, que involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries, consisteix en una prova pilot de la reutilització d’ampolles de vi, des de la seva recollida, rentatge, etiquetatge, i
embotellament, fins a la seva distribució al mercat.

 

Organitzador: 
Agència de Residus de Catalunya
Etiquetes: 
Categories: 
Economia
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Acte
14/11/2023 - 08:30
Tecnocampus Mataró. Avda. Ernest Lluch, 32

Butlletí