Cap a un nou model de desenvolupament basat en l’eficiència ambiental (Bases biofísiques)

dimecres, 26 abril, 2017 - 09:00 a dijous, 27 abril, 2017 - 08:59
La Pedrera
Geolocation

On som? Quines forces de canvi generen noves oportunitats i condicions que poden fer possible més progrés i a la vegada una major resiliència ambiental, econòmica i social? Quins llindars de risc són assumibles per delimitar un espai d’actuació a favor d’un desenvolupament sostenible?
Elements com l’energia, l’aigua, la garantia alimentària i el cicle de recursos i residus constitueixen els pilars constructors de qualsevol model de desenvolupament alhora que en són factors limitants. Al mateix temps la societat actual cada cop és més conscient que el progrés no ho és si posa en risc tres valors fonamentals com la cohesió social, la qualitat de vida de les persones i el manteniment i millora de la biodiversitat.

Quins són els escenaris plausibles de disponibilitat d’aigua, d’energia i d’alimentació?
Quines seran les necessitats tenint en compte l’evolució demogràfica? Com obtindrem aquests recursos? Des d’una perspectiva antropològica, demogràfica i climatològica, què farem, quants serem, com estarem distribuïts, com ens mourem i en quines condicions viurem?

 

 

Programa

Descarregueu-vos-el aquí

Organitzador: 
Departament de Territori i Sostenibilitat
Contacte: 

Inscripció

Gratuïta en línia aquí. Places limitades

Categories: 
Terra

Relacionats

Notícia

El certamen es clou amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Acte
31/08/2023 - 00:00

Butlletí