Sopar- Tertúlia al voltant del del World Energy Outlook 2016

dimecres, 25 gener, 2017 - 20:00
Bar El Velódromo . Carrer de Muntaner 08036 Barcelona
Geolocation

L'estat de l'energia: l'informe anual 2016 de l'Agència Internacional de l'Energia

Les importants transformacions que tindran lloc en el sistema energètic mundial en les properes dècades posicionen a les energies renovables i al gas natural com els principals recursos per satisfer el creixement de la demanda fins el 2040”

Aquesta és una de les principals conclusions de l'última edició del World Energy Outlook (WEO 2016), la publicació emblemàtica de l'Agència Internacional de l'Energia (IEA). Però no és la única. Per això, volem iniciar l’any amb el primer sopar-tertúlia “Energia i Societat” reflexionant al voltant d’algunes qüestions sobre el futur de l’energia d’acord amb l'anàlisi del World Energy Outlook (WEO) i altres informes de la sèrie WEO-2016:

- S'ha trencat el vincle entre l'augment de l'activitat econòmica, la demanda d'energia i les emissions de CO2 relacionades amb l'energia (procés conegut com decoupling)?

- Quins combustibles i tecnologies permeten portar a la pràctica els acords assolits a Paris?

- Hi ha límits per al creixement de les energies renovables?

- Per romandre per sota del 2ºC: que es requereix del sistema energètic?

- Què pot fer el sector energètic per reduir la contaminació de l'aire?

- S’estan fent les inversions correctes en el món de l’energia?

- Com podrien evolucionar els principals riscos per a la seguretat energètica en les pròximes dècades?

- ¿Estem en el camí per aconseguir l'accés universal a l'energia?

- Subsidis a l’energia: deixant els combustibles fòssils i a favor de les energies renovables?

El World Energy Outlook 2016 preveu grans transformacions en el panorama energètic mundial. No hi ha una única visió del futur, ni tampoc ningú té la resposta perfecte. Es tracta de debatre, posar en comú les opinions i aportar criteris per entendre millor el debat que a nivell global existeix al voltant de l’energia. A partir d’aquí, segur podrem fer una anàlisi més acurada per poder aplicar-ho a la nostra societat i empreses. No esperem trobar respostes a tot, perquè del que es tracta, segurament, és de poder fer-nos les preguntes precises.

Per a la tertúlia del proper dia 25 de gener comptarem l'invitat serà el professor Mariano Marzo, Catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, i coorganitzador de la tertúlia. La nostra intencií és que la tertúlia de cada mes de gener estigui dedicada a fer balanç de l'any i perspectives pel següent, a partir de l'informe de la IAE i que sigui el professor Marzo qui en faci l'exposició. També comptarà l'acte amb la presència de Pep Salas i Danier Qer.

 

 

Organitzador: 
Bar El Velódromo
Contacte: 

Podeu registrar-vos aquí


 

Relacionats

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Entrevista

Iu Gallart és enginyer industrial especialitzat en termeoenergia per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB; Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)).  El 2017 va iniciar el projecte de Barcelona Energia com a responsable tècnic i va començar a dirigir-lo, ja a nivell operatiu, el 2018. Gallart explica com aquesta comercialitzador d’energia local s’està obrint camí en el mercat amb una oferta 100% renovable.

Acte
27/01/2021 - 18:00
Activitat telemàtica

Butlletí