Consens a Solsona sobre la necessitat d'implementar el porta a porta

05/01/2017 - 14:35

La recollida selectiva porta a porta podria ser una realitat a mitjà termini a Solsona. Tot i l'augment progressiu del reciclatge a la ciutat, els resultats encara estan molt per sota dels percentatges de pobles on es fa el porta a porta

L´equip de govern de Solsona, format per ERC i PSC, i el grup municipal de la CUP, a l´oposició, coincideixen a defensar a la ciutat els avantatges de la implementació del sistema de recollida de residus porta a porta, que podria ser una realitat a mitjà termini. El govern municipal ha avançat que inclourà una partida als pressupostos de l´any que ve per valorar en ferm la possibilitat d´introduir aquest sistema de recollida de residus a la capital solsonina, mentre que la CUP ha obert el debat amb una xerrada oberta al públic.

El regidor de Medi Ambient, Toni Carralero, ha explicat que la coincidència existeix «perquè hi ha un consens general europeu sobre l´efectivitat de la recollida porta a porta a l´hora d´aconseguir uns índexs més alts de reciclatge». Per això, i segons ha confirmat, el govern local ha dut a terme els últims mesos «diverses reunions de treball» en què ja ha valorat la possible implementació del sistema al municipi i la necessitat d´un estudi tècnic previ. Un estudi que preveu encarregar-lo i que quedarà inclòs en els comptes municipals del 2017.

Tot i l´augment progressiu del reciclatge a la ciutat, els resultats encara estan molt per sota dels percentatges de pobles on es fa el porta a porta com Sant Llorenç de Morunys (67,6%), Santpedor (77,29%) i Artés (83%). La recollida selectiva porta a porta consisteix a deixar els residus, separats segons les fraccions de reciclatge, en un punt de recollida davant de casa. Per fer-ho s´estableix un calendari de recollida que marca als ciutadans quin tipus de deixalles cal deixar cada dia.

«Serà un estudi d´una empresa mediambiental el que ens marcarà la primera pauta del que podria suposar la implantació a Solsona», diu Carralero. Més tard, s´hi sumaria el plantejament econòmic del projecte. En aquest punt –subratlla Carralero– caldria saber com encaixar-hi «la gestió dels contractes ja existents» amb les tres empreses que ara mateix a la ciutat s´encarreguen respectivament de la recollida selectiva, diferent al nucli antic que a la resta, de l´orgànica i del rebuig.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Butlletí