Calaf aprova implementar la recollida de residus porta a porta a l’Alta Segarra

05/01/2017 - 09:39

El ple de l'Ajuntament de Calaf ha aprovat, en el ple ordinari de desembre, que insta a l'equip de govern a implementar un model de recollida selectiva de residus porta a través de la Mancomunitat de l'Alta Segarra. Aquest model pretén optimitzar recursos entre tots els municipis de l'Alta Segarra i tenir, a la vegada, un sistema de gestió de residus més eficient i respectuós amb el medi ambient.

Segons s'expressa en la moció, el sistema comportaria una major eficiència i  millores en el servei. En el text es recalca que “passar d'una gestió municipal a una consorciada o mancomunada permet assolir economies d'escala, gràcies a l'ús més eficient dels recursos humans i materials. Aquest també és el cas dels serveis de recollida porta a porta”.

Els municipis integrats a la Mancomunitat de Alta Segarra, que són Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Argençola i Veciana, van encarregar un estudi de viabilitat econòmica per tal d'implantar aquest sistema de recollida de manera intermunicipal. Els resultats de l'estudi indiquen que a llarg termini hi hauria un retorn econòmic gràcies a la major eficiència d'aquest sistema de selecció dels residus i mancomunant, a la vegada, el servei.

Un cop aprovada la moció, l'equip de govern de l'Ajuntament de Calaf impulsarà pròximament accions per desenvolupar el model juntament amb els consistoris de l'Alta Segarra que vulguin unir-s'hi.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Butlletí