El Papiol anima a endur-se el menjar que no s'acaben els clients dels restaurants

27/12/2016 - 09:32

L’Ajuntament del Papiol ha facilitat carmanyoles compostables als quatre restaurants de la localitat perquè els clients puguin emportar-se a casa el menjar que no s’han acabat.

Durant les festes de Nadal s'acostuma a servir més quantitat de menjar que habitualment, tant a les cases com als restaurants. Això propicia un augment del malbaratament alimentari durant aquesta època, perquè es llencen molts aliments que no mengem perquè estem tips. Per minimitzar-ho, l’Ajuntament del Papiol ha facilitat carmanyoles compostables als quatre restaurants de la localitat perquè els clients puguin emportar-se a casa el que no s’han acabat. També es vol que aquesta pràctica es fomenti tant que arribi a ser un hàbit.

Amb aquest objectiu, amb motiu de la darrera Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar el passat mes de novembre, la regidoria de Medi Ambient va distribuir mil carmanyoles entre els restaurants Can Colomé, 4 Canyes, Públic i la Fonda perquè pugin oferir als clients la possibilitat d’endur-se a casa el que han deixat al plat per no llençar-ho.

Les carmanyoles, que han estat finançades amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tret de la tapa, són compostables; és a dir, es poden llençar als contenidors de la brossa orgànica. 

Amb aquesta campanya, que compta amb la col•laboració de la Fundació per a la Prevenció de Residus, també es vol contribuir a convertir aquest gest en un hàbit: “la idea és que ens acostumem a demanar la carmanyola amb el que no ens hem pogut acabar; o que, fins i tot, arribem a anar al restaurant amb la carmanyola de casa”, explica Judit Solana, tècnica municipal de Medi Ambient. 



 

Relacionats

Notícia

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí