Noves mesures per lluitar contra la pobresa energètica a Sant Sadurní d'Anoia

27/12/2016 - 11:51

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha posat en marxa noves mesures per lluitar contra la pobresa energètica al municipi, en la qual ja fa temps que treballen els serveis d'Acció Social i de Medi Ambient.

L' Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia treballa en diverses línies d'actuació per mitjà d'un agent energètic.

La regidora d'Acció Social, Àngels Canals, explica que des de fa temps  s'està treballant en diferents línies, i de forma transversal amb altres departaments, com el de Medi Ambient, per ajudar les persones que tenen dificultats per pagar els subministraments de la llar, ja sigui fent front a les factures impagades, ja sigui fent informes acreditatius de pobresa energètica per evitar talls de subministrament, tant si ho demanen els usuaris com la mateixa companyia que subminsitra gas o electricitat.

A banda d'això, fa unes setmanes un agent energètic, contractat per mitjà d'un a pla d'ocupació amb l'empresa Nouset, visita les llars detectades amb problemes de pobresa energètica. L'agent estudia les factures i els consums dels usuaris d'Acció Social per intergrar-hi millores, fa visites a domicili amb un kit de material que li permet comprovar si es compleixen mesures d'estalvi energètic, si els pot aconsellar noves mesures d'estalvi (canviant el tipus de bombetes, el tancaments de finestres), si tenen tarifació social i com poden demanar-la, entre altres accions.

 'Més a prop'

Aquesta setmana també s'ha enviat una carta a totes les persones majors de 75 anys, que viuen soles o en parella i que no són usuàries de Serveis Socials, per explicar-los que rebran la visita d’un professional acreditat de l'Ajuntament que els assessorarà en l'àmbit de l'estalvi energètic i que farà un estudi de situacions de pobresa energètica al municipi, per detectar aquelles situacions de vulnerabilitat de persones que encara no són usuàries del departament d'Acció Social. Per això es demana a aquestes persones que tinguin preparades les factures del subministrament elèctric de l'any 2016, per tal que se'n pugui realitzar l'estudi.

Aquesta acció s'emmarca en el programa 'Mes a prop' , per mitjà del qual cada any s'envia una carta a les persones que fan 80 anys per informar-los dels serveis socials de què poden fer ús i per detectar possibles situacions de risc.

Agents energètics en el marc del PAES

L'Ajuntament de Sant Sadurní s'adherí al pacte d'alcaldes pel canvi climàtic l'any 2010 amb l'objectiu d'assolir el 2020 una reducció del 20% dels gasos d'efectes hivernacle. Aquest objectiu es desenvolupa amb el PAES (Pla d'Acció per l'Energia sostenible), que consisteix en un pla d'actuacions dintre de les quals algunes destinades a reduir les emissions en el sector domèstic. Així mateix, des del 2010 s'ha anat contractant periòdicament, per mitjà de plans d'ocupació i en coordinació dels serveis de Medi Ambient i Acció Social, personal per desenvolupar les tasques d'agent pel civisme, en aquesta ocasió reconvertit en agent energètic.


 

Relacionats

Notícia

La coberta fotovoltaica de l'Ateneu ja cobreix en els primers mesos de funcionament el 25% de la demanda d'energia. L'estalvi estimat d'octubre a gener ha estat d'uns 3.000 euros com a resultat de l'autoconsum

Notícia

També treballaran la conscienciació sobre la sequera al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març.

Notícia

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha acordat l’aprovació provisional d’un pla especial urbanístic per a la regulació de les condicions que hauran de regir les possibles futures instal·lacions d’energia renovable fotovoltaica en cas que es vulguin posar al terme municipal

Butlletí