L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic

19/12/2016 - 10:41

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci

L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic, de manera que ajudi la ciutadania a informar-se i arranjar el seu habitatge amb mesures que estalviïn en els seus consums de subministraments.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci en el decurs de la Jornada de coordinació sobre l’adopció d’accions metropolitanes envers la pobresa energètica, que s’ha celebrat avui a Santa Coloma, convocada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Fins ara els municipis hem assumit el pagament de les factures d’aquelles famílies que estaven amenaçades amb talls de subministrament. Ara és el moment de fer un pas més. Hem d’ajudar-les a estalviar en consums i, per tant, en diners que podran ser destinats a altres finalitats”, ha declarat l’alcaldessa.

Marín ha explicat que “portem temps treballant en aquesta iniciativa que tirarem endavant amb els ajuts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que neix com a experiència pilot que podrà aplicar-se a altres municipis”.

A L’Hospitalet: energia, la justa» és una iniciativa que ens ajudarà a complir amb els compromisos que va prendre aquest Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, amb la reducció d’emissions de CO2 i l’acompliment del Pacte d’alcaldes”, ha subratllat l’alcaldessa.

L’oficina d’estalvi energètic comptaria amb uns assessors sobre estalvi energètic que farien visites als domicilis particulars, amb especial incidència a les famílies amb major vulnerabilitat i gent gran, per explicar i implementar mesures que permetin estalviar en els consums de subministraments —mesures que de vegades seran tan simples com instal•lar cintes adhesives aïllants als rivets de les finestres per evitar que fugi el calor intern de la llar, la instal•lació de bombetes de leds...

Aquesta oficina estaria subvencionada amb els diners que es reben de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica.


 

Relacionats

Notícia

L’Hospitalet s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebra del 22 al 26 de juny, amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Notícia

Durant el 2020, vuit picaportes visitaran un miler de llars del barri de Can Mariner per detectar situacions de vulnerabilitat. Es calcula que aquest projecte ha aconseguit reduir la despesa mensual en subministraments de les llars ateses en més de 40 euros.

Butlletí