Lleida estrena nous autobusos, dels quals 8 són híbrids

20/12/2016 - 10:15

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa

S'aniran incorporaran fins a finals del mes de desembre. Els nous vehicles són tots accessibles amb pis baix, fet que facilita que hi puguin accedir persones amb problemes de mobilitat. La inversió ha estat de 3.605.437 euros.

La flota d’Autobusos de Lleida incorpora aquest mes de desembre 10 nous vehicles, dels quals 8 són híbrids. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa i el president de Moventia, Miquel Martí, han presentat aquest matí sis d’aquestes noves unitats.

El paer en cap ha explicat que els vehicles híbrids, a més de la reducció de la contaminació també presenten un 30% d’estalvi amb combustible.

L’alcalde ha destacat en aquest sentit que “el transport públic és un servei públic ben acceptat i que arriba a totes les capes dels ciutadans. Amb aquesta renovació de flota, a més, fem una aposta pel medi ambient, per la sostenibilitat i per anar en punta tecnològica buscant cada vegada més un estalvi i un respecte pel medi ambient”

L’alcalde ha recordat també que el transport públic en aquests dos darrers anys porta un increment d’usuaris important, un 11% en el primer any de renovació i un 2% en el segon per tant, “fet que suposa més d’un 13% d’increment de viatgers, que és una xifra important”.

Els nous autobusos híbrids són tots accessibles amb pis baix fet que facilita que hi puguin pujar amb més facilitat les persones amb problemes de mobilitat (gent gran, nens petits...). El 100% de la flota ja era accessible però s’incorporen millores.

Els nous autobusos són:
- 5 autobusos híbrids VOLVO
- 1 autobús MERCEDES-BENZ
- 3 autobusos híbrids VECTIA
- 1 autobús SOLARIS

La inversió en aquestes noves unitats és de 3.605.437 euros. Els dos vehicles de caire convencional incorporen tecnologia no contaminant. El president de Moventia, Carles Martí, ha destacat per la seva banda que Lleida és capdavantera en l’aposta clara per la mobilitat i pel transport públic. 

Cal destacar d’altra banda que s’han fet 3 plataformes de bus en els últims mesos, a Av.Madrid - Cos Gayon, a Ricard Viñes-Sanitat i a Baró de Maials-Vic.

Pel que fa a prestacions que incorpora la flota d’autobusos, l’alcalde ha destacat la bona acceptació de la wifi gratuïta, que utilitzen diàriament entre 1000 i 1500 persones, així com la utilització de la tarja T-Temps, la tarja de transport gratuïta adreçada a les persones majors de 65 anys.

Actualment disposen d’aquesta tarja 17.000 persones d’un col·lectiu, els ciutadans i ciutadanes majors de 65 anys, que suma 25.000 persones a tota la ciutat. 

A la presentació dels nous autobusos hi ha assistit el secretari general de CCOO a Lleida, Jaume Sellés, el Director General de Moventis, Juan Giménez, el regidor Josep M. Baiget i representants de la plantilla dels treballadors.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa pretén ajudar a reduir els consums energètics de la ciutadania, autònoms i pimes en època de confinament. Es vehicularà a través de l’Agència de l’Energia de Lleida, que estrena pàgina web.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Butlletí