Les institucions catalanes presents al congrès CONAMA 2016

29/11/2016 - 08:19

Imatge de l'stand a CONAMA2016. Foto: Gonçal Luna

La Diputació de Barcelona compta amb un estand propi al Congreso nacional de Medio ambiente, que també dóna servei a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La Diputació de Barcelona participa aquesta setmana al Congrés Nacional de Medi Ambient Conama 2016 que se celebra a Madrid des de dilluns i fins dijous 1 de desembre, al Palau Municipal de Congressos. En aquesta edició, la Diputació de Barcelona compta amb un estand propi, que també dóna servei a l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i que és punt de trobada i servei per a tots els congressistes de les administracions locals catalanes, a més de participar en el bloc temàtic que recull les activitats de major interès per a les administracions locals.

En la sessió de dilluns hi ha participat el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, que ha intervingut en el plenari Compromisos de les ciutat amb els objectius globals, juntament amb els alcaldes de Sevilla, Màlaga, Vitòria-Gasteiz i el coordinador general de l’alcaldia de Madrid.

Pel que fa a l’activitat pròpia, la Diputació aporta presentacions públiques a la sessió plenària consecutiva a la cerimònia d’inauguració anomenada Plenari de ciutats, a més de vuit sessions tècniques, quatre grups de treball, quatre activitats especials i una sala dinàmica. És de destacar la divulgació que es fa a la sala dinàmica de tres projectes cofinançats per la Comissió Europea on la Diputació és beneficiari com el projecte Life-Clinomics, SPP Regions i Mayors in Action.

Pel que fa a la divulgació de les polítiques avançades de les administracions locals catalanes la Diputació de Barcelona ha promogut la participació de l’Ajuntament de Lleida amb la presentació del projecte “Millora de l’enllumenat públic del municipi mitjançant un model ESE”; la Diputació de Girona  amb “De petites i mitjanes empreses PIMES, a microempreses de serveis energètics MESES: gestió energètica integral amb garanties d’estalvi en els municipis de Girona. Primers resultats”;  l’Ajuntament de Granollers amb “Adaptació al canvi climàtic i millora de l’economia local” i l’Associació Catalana de Municipis amb “Compra agregada d’energia verda dels municipis de Catalunya”.

CONAMA és el principal espai de divulgació i reconeixement a l’espai iberoamericà per a les polítiques ambientals més avançades dels ajuntaments de la província de Barcelona i de les activitats pròpies de la Diputació de Barcelona, així com un punt per a la difusió i divulgació dels projectes europeus on participa la Gerència de Serveis de Medi Ambient. Igualment es facilita la participació dels electes i els tècnics dels municipis que tinguin interès en assistir a qualsevol sessió tècnica, grup de treball o activitat especial.


 

Relacionats

Reportatge
Els municipis costaners articulen noves formes de decidir sobre el territori davant dels impactes de la crisi ambiental i social
Font: Paisatgesverticals.cat

Font: Paisatgesverticals.cat

L’entramat d’interessos entre la població, l’economia blava, l’oci i tot activitat econòmica que es desenvolupa al litoral és una constant que es manté en tensió al llarg del litoral català. Gairebé un any enrere, els municipis del litoral català reclamaven ajudes urgents a les administracions, aclaparats pels recents estralls que havia deixat el temporal Gloria. Poc s’imaginaven, però, que dies més tard arribaria una segona crisi en forma de pandèmia mundial. Aquesta situació ha esdevingut el detonant perquè ajuntaments, sectors econòmics i societat civil s’organitzessin per trobar solucions acordades a problemes comuns, emparats per la llei d’ordenació i protecció del litoral aprovada el juliol del 2020.

Acte
28/03/2021 - 20:30

Butlletí