El barri de La Prosperitat a Barcelona estrena hort

18/11/2016 - 14:56

Aquest projecte, que ha rebut el nom EcoVincles, té com a objectiu la recuperació d’un espai que, fins aleshores, havia estat abandonat.

El passat dissabte, 12 de novembre, es va començar a treballar la terra de l’hort comunitari de la Prosperitat, un espai que va formar part del programa Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona. El nou hort estarà gestionat per l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat amb el suport de diverses entitats, com l’Associació Juvenil Socio-cultural de Prosperitat, Userda 9 i Civicwise, entre d’altres veïnes i veïns del barri.

Amb la creació d’aquest hort urbà comunitari, es pretén implicar el veïnat per tal que l’espai es converteixi en un referent pel barri i passi a formar part del patrimoni col·lectiu a preservar. A més a més, vol servir com a punt central per dur a terme activitats i projectes lligats al coneixement i el respecte pel medi ambient. Per això, es conrearan verdures i hortalisses biològiques, temporeres, autòctones i plantes típicament medicinals, així com herbes aromàtiques. També es vol impulsar un projecte de recollida i filtració d’aigües pluvials, per tal de mantenir el projecte ecològic amb un rec per gota a gota.

És un projecte obert al barri i que dependrà del grau d’implicació del veïnat. Però com ja vam poder veure el dissabte passat, es va treballar en equip, consens i il·lusió col·lectiva.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Butlletí