El barri de La Prosperitat a Barcelona estrena hort

18/11/2016 - 14:56

Aquest projecte, que ha rebut el nom EcoVincles, té com a objectiu la recuperació d’un espai que, fins aleshores, havia estat abandonat.

El passat dissabte, 12 de novembre, es va començar a treballar la terra de l’hort comunitari de la Prosperitat, un espai que va formar part del programa Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona. El nou hort estarà gestionat per l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat amb el suport de diverses entitats, com l’Associació Juvenil Socio-cultural de Prosperitat, Userda 9 i Civicwise, entre d’altres veïnes i veïns del barri.

Amb la creació d’aquest hort urbà comunitari, es pretén implicar el veïnat per tal que l’espai es converteixi en un referent pel barri i passi a formar part del patrimoni col·lectiu a preservar. A més a més, vol servir com a punt central per dur a terme activitats i projectes lligats al coneixement i el respecte pel medi ambient. Per això, es conrearan verdures i hortalisses biològiques, temporeres, autòctones i plantes típicament medicinals, així com herbes aromàtiques. També es vol impulsar un projecte de recollida i filtració d’aigües pluvials, per tal de mantenir el projecte ecològic amb un rec per gota a gota.

És un projecte obert al barri i que dependrà del grau d’implicació del veïnat. Però com ja vam poder veure el dissabte passat, es va treballar en equip, consens i il·lusió col·lectiva.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Notícia

Més d'un centenar de persones van omplir la Sala Francesca Bonnemaison en una celebració en què es va comptar amb una ponència inspiradora sobre decreixement i reconnexió amb la natura, amb la taula rodona “La Xarxa en transformació” i amb el reconeixement de les Bones Idees per canviar món 2022. Voleu descobrir-ne tots els detalls?

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Butlletí