El barri de La Prosperitat a Barcelona estrena hort

18/11/2016 - 14:56

Aquest projecte, que ha rebut el nom EcoVincles, té com a objectiu la recuperació d’un espai que, fins aleshores, havia estat abandonat.

El passat dissabte, 12 de novembre, es va començar a treballar la terra de l’hort comunitari de la Prosperitat, un espai que va formar part del programa Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona. El nou hort estarà gestionat per l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat amb el suport de diverses entitats, com l’Associació Juvenil Socio-cultural de Prosperitat, Userda 9 i Civicwise, entre d’altres veïnes i veïns del barri.

Amb la creació d’aquest hort urbà comunitari, es pretén implicar el veïnat per tal que l’espai es converteixi en un referent pel barri i passi a formar part del patrimoni col·lectiu a preservar. A més a més, vol servir com a punt central per dur a terme activitats i projectes lligats al coneixement i el respecte pel medi ambient. Per això, es conrearan verdures i hortalisses biològiques, temporeres, autòctones i plantes típicament medicinals, així com herbes aromàtiques. També es vol impulsar un projecte de recollida i filtració d’aigües pluvials, per tal de mantenir el projecte ecològic amb un rec per gota a gota.

És un projecte obert al barri i que dependrà del grau d’implicació del veïnat. Però com ja vam poder veure el dissabte passat, es va treballar en equip, consens i il·lusió col·lectiva.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Acte

Butlletí