Es consolida el servei de lloguer gratuït de bicis R-Bici de Ripollet

18/11/2016 - 14:20

El servei R-Bici arriba al final de la temporada i es consolida com una alternativa de mitjà públic de mobilitat sostenible. El punt de lloguer gratuït de bicicletes, promogut per l'Ajuntament de Ripollet, ha estat obert de juliol a octubre.

En aquests quatre mesos ha realitzat 1.181 préstecs. Un total de 434 persones s'han donat d'alta al servei. Així poden gaudir gratuïtament d'un lloguer de bicicletes, de fins a 13 hores. Prop de 150 usuaris han estat menors de 14 anys (amb l'autorització del seu tutor), però cal destacar també la gran acollida entre els 18 i els 50 anys.

El regidor de Transport i Mobilitat, Fran Sánchez, valora molt positivament el servei, ja que "els veïns i veïnes demandaven aquest servei després d'haver estat un any inoperatiu". "La tornada ha sigut amb molta força i s'ha batut el rècord del servei, amb més de 1.000 préstecs, sent un referent a Ripollet i a tota la comarca", indica el regidor.

Enquesta entre els usuaris

A més de les dades objectives, s'ha dut a terme una enquesta entre els usuaris per fer una valoració global del servei. Entre les dades més rellevants destaca que el boca-orella ha estat la principal via de coneixement del R-Bici. El fet de veure el box per Ripollet ha estat una altra forma de conèixer el servei. Els veïns de Cerdanyola, Badia i Montcada també han estat usuaris del R-Bici.

Segons l'enquesta, el grau de satisfacció amb el personal del servei i les condicions de la bicicleta és alt. Entre els aspectes a millorar els usuaris han anomenat els dies d'obertura i el calendari del servei. Moltes persones suggereixen que l'R-Bici funcionés tots els dies de la setmana i durant tot l'any. Hi ha altres aspectes a millorar segons els enquestats, com ara ampliar la dotació de bicicletes per a infants, poder disposar de lloguer de cadenats, cascs, cadiretes per bebès, etc. El personal de l'R-Bici ha recollit totes les demandes i suggeriments. A més, també ha assessorat veïns que s'acostaven per saber aspectes del manteniment de la seva pròpia bicicleta.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Butlletí