Es consolida el servei de lloguer gratuït de bicis R-Bici de Ripollet

18/11/2016 - 14:20

El servei R-Bici arriba al final de la temporada i es consolida com una alternativa de mitjà públic de mobilitat sostenible. El punt de lloguer gratuït de bicicletes, promogut per l'Ajuntament de Ripollet, ha estat obert de juliol a octubre.

En aquests quatre mesos ha realitzat 1.181 préstecs. Un total de 434 persones s'han donat d'alta al servei. Així poden gaudir gratuïtament d'un lloguer de bicicletes, de fins a 13 hores. Prop de 150 usuaris han estat menors de 14 anys (amb l'autorització del seu tutor), però cal destacar també la gran acollida entre els 18 i els 50 anys.

El regidor de Transport i Mobilitat, Fran Sánchez, valora molt positivament el servei, ja que "els veïns i veïnes demandaven aquest servei després d'haver estat un any inoperatiu". "La tornada ha sigut amb molta força i s'ha batut el rècord del servei, amb més de 1.000 préstecs, sent un referent a Ripollet i a tota la comarca", indica el regidor.

Enquesta entre els usuaris

A més de les dades objectives, s'ha dut a terme una enquesta entre els usuaris per fer una valoració global del servei. Entre les dades més rellevants destaca que el boca-orella ha estat la principal via de coneixement del R-Bici. El fet de veure el box per Ripollet ha estat una altra forma de conèixer el servei. Els veïns de Cerdanyola, Badia i Montcada també han estat usuaris del R-Bici.

Segons l'enquesta, el grau de satisfacció amb el personal del servei i les condicions de la bicicleta és alt. Entre els aspectes a millorar els usuaris han anomenat els dies d'obertura i el calendari del servei. Moltes persones suggereixen que l'R-Bici funcionés tots els dies de la setmana i durant tot l'any. Hi ha altres aspectes a millorar segons els enquestats, com ara ampliar la dotació de bicicletes per a infants, poder disposar de lloguer de cadenats, cascs, cadiretes per bebès, etc. El personal de l'R-Bici ha recollit totes les demandes i suggeriments. A més, també ha assessorat veïns que s'acostaven per saber aspectes del manteniment de la seva pròpia bicicleta.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

La via pedalable, que té 750 metres i salva el riu Sec, forma part de la xarxa Bicivia i ha estat cofinançada amb fons europeus FEDER.

Notícia
El projecte impulsat per l'entitat En bici sense edat compta amb la col·laboració de diverses regidories de l'Ajuntament

El projecte impulsat per l'entitat En bici sense edat compta amb la col·laboració de diverses regidories de l'Ajuntament

Durant els mesos d’octubre i novembre, les persones usuàries de la Residència Santa Maria i el Centre Gerontològic Vila-Nova, podran fer passejades pel municipi amb un tricicle elèctric adaptat que serà conduït per persones voluntàries.

Butlletí