Del Pacte a l’Acció Un nou pacte dels municipis pel canvi climàtic Jornada III: Ciutats i canvi climàtic: un diàleg necessari per la transició i rehabilitació energètica

dimarts, 22 novembre, 2016 - 09:00 a dimecres, 23 novembre, 2016 - 08:59
Atrium Viladecans
Geolocation

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia és la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels Alcaldes - Covenant of Mayors) i l'adaptació (Alcaldes per l’Adaptació - Mayors Adapts) sota un mateix paraigua. Aquesta iniciativa renovada defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible.

Les ciutats i pobles signatàries es comprometen a reduir les emissions de carboni o de gasos d’efecte hivernacle i en el seu territori com a mínim en un 40% al 2030 i a augmentar la resiliència als impactes del canvi climàtic.

Al nostre país ja són més de 600 els municipis adherits al Pacte d’Alcaldes inicial, i per tant, ens els darrers anys s’ha fet molta feina de planificació però també de concreció i execució d’accions que han generat estalvis d’energia, d’emissions de gasos d’efectes hivernacle i de recursos econòmics als ens locals.

Per tant, el nou Pacte és continuïtat de la feina feta – molta ja en desenvolupament – i la necessitat d’actuar amb fermesa i promptitud planteja la necessitat no només de confirmar de nou els compromisos municipals ara a l’horitzó 2030, sinó de compartir i conèixer les accions que ens permetran assolir els reptes previstos.

El cicle de jornades Del Pacte a l'Acció es presenta per donar resposta a aquest reptes.

La tercera jornada del cicle es centrarà en compartir experiències i projectes concrets de rehabilitació energètica d’edificis públics i privats i l’aplicació del concepte de rehabilitació energètica a una escala superior (barri o ciutat) en termes del procés de transició energètica.

Organitzador: 
Diputació de Barcelona, Ajuntament de Viladecans, AMB, Xarxa
Contacte: 

Preguem ens confirmeu la vostra assistència a través del Formulari d’inscripcions, per correu electrònic a xarxasost@diba.cat o trucant al telf. 93 402 22 22 ext.37212.


Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Notícia

Un cop la Generalitat de Catalunya ha aprovat i publicat el nou Decret per flexibilitzar les mesures a adoptar per la situació de sequera, les diverses associacions municipalistes han valorat les mesures adoptades. En alguns casos es consideren insuficients o impossibles de gestionar per part dels ajuntaments.

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Butlletí