Primers passos del programa d’Ecologia industrial en el marc del Consell Industrial de Parets

16/11/2016 - 12:49

Ecologia Industrial és un projecte que té per objecte l'eficiència energètica i/o l'estalvi d'aigua en els processos productius de les indústries mitjançant la concessió de beques a estudiants universitaris, i de subvencions a les empreses per a la inversió en accions que incorporin algun dels avenços tecnològics i/o ambientals proposats per l'alumne.

L'Alcalde de Parets, Sergi Mingote, i el Regidor de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme, Antoni Fernández, van visitar les dependències de l'empresa Audens Food, en el marc de l'inici del programa d'Ecologia Industrial desenvolupat pel Consell Industrial de Parets del Vallès.

La visita ha coincidit amb la incorporació a l'empresa del jove Salvador Aguilar, contractat per l'Ajuntament de Parets per mitjà d'un pla d'ocupació, que ha desenvolupat un treball de final de carrera d'enginyeria industrial en una aplicació per a Blackview per monitoritzar plaques fotovoltaiques. La seva funció a Audens Food serà fer un estudi per de la viabilitat tècnica, legal i econòmica de la instal·lació de plaques solars al magatzem que la companyia té a Parets. Aguilar comentava l'oportunitat que això representa perquè "normalment per donar-te feina et demanen experiència i és força difícil tenir-ne si acabes de finalitzar la carrera".

L'Alcalde de Parets, Sergi Mingote, refermava l'aposta de l'administració paretana per "posar en valor els joves estudiants i unir, en aquest cas concret, el coneixement amb un programa d'eficiència energètica a les empreses".

Antoni Fernández, Regidor de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme, explicava l'objectiu del projecte, emmarcat en el Pla d'Acció Municipal per promoure accions específiques que donin oportunitats als joves estudiants: "continuem en la línia de treballar amb els estudiants per oferir-los oportunitats d'incorporar-se al món laboral i, alhora, col·laborar estretament amb el teixit industrial del municipi".

El Consell Industrial de Parets treballa en un pla per fomentar l’estalvi energètic i d’aigua en el seu potent sector empresarial. Companyies de pes han participat en la primera presentació del pla.

Indústries de pes a Parets, com Audens Food, Danone, Grifols, Idilia Foods, Recipharm i Sertrans, formen part dels participants en la primera trobada per al desenvolupament d’un projecte d’Ecologia Industrial que s’està treballant a la població.

Les empreses participants formen part del Consell Industrial de Parets, un organisme de col·loboració entre l’Ajuntament i el potent teixit empresarial del municipi, a través del qual es vehicularà la iniciativa. En el projecte hi col·laboren la Universitat Politècnica de Catalunya i la Fundació B-Tec.

La iniciativa té com a objectiu el foment de l’eficiència energètica o l’estalvi d’aigua en els processos productius de les indústries. Els treballs es desenvoluparan a través de dues beques a estudiants universitaris de l’últim curs d’enginyeria per a la realització d’unt treball de final de grau que contribueixi a estalviar energia o aigua. També es preveu donar dues subvencions a empreses que incorporin algunes dels avenços proposats en els treballs. El pla pilot es desenvoluparà en els mesos vinents.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
19/05/2023 - 14:25
Granollers
Notícia

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages posa en funcionament una nova edició del servei gratuït de diagnosi energètica i de gestió de residus per a les empreses del municipi

Notícia

El Vallès Oriental dibuixa el full de ruta cap a l’economia circular amb 25 reptes estratègics

Butlletí