Bombers de Barcelona ja té el seu primer vehicle 100% elèctric

16/11/2016 - 12:25

En el marc del Pla Estratègic de Sostenibilitat Interna de la Gerència de Seguretat i Prevenció, Bombers de Barcelona ha fet un pas endavant i s'ha adherit a les línies de treball de l'Ajuntament per avançar envers la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

El vehicle està destinat als desplaçaments derivats de les tasques diàries d’oficina.

La incorporació d'aquest vehicle, provinent de la finalització d'un rènting de 4 anys que tenia l'Ajuntament, estarà destinat als desplaçaments derivats de les tasques diàries d'oficina. Homologat per a cinc places i amb una autonomia de 110 km permetrà el desplaçament urbà i per les poblacions de l'AMB.

D'acord amb la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en els vehicles de l'Ajuntament, la prioritat màxima d'adquisició de vehicles lleugers ha de ser la de vehicle elèctric i, si no és possible, justificant els motius tècnics o econòmics, per algun vehicle diferent d'un motor d'explosió convencional com els vehicles híbrids endollables o els vehicles híbrids no endollables i els vehicles de gas (bifuel inclosos).


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Endolla Barcelona, la xarxa d’electromobilitat pública, gestionada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM), va tancar l’any 2022 amb 16.036 persones usuàries, un 68% més que l’any anterior i un augment del 60% de recàrregues fetes.

Les 107.344 recàrregues de vehicles elèctrics suposen un nou rècord històric des de la posada en marxa del servei. Tots aquests usos van suposar el subministrament d’1.134.000 kW h, un 102% més que durant el 2021.

Notícia

També s'està impulsant un prova pilot per programar la recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals.

Notícia

L’Expoelectric ha tancat la seva 11a edició amb èxit d’assistència en les seves activitats i models exposats. S'ha celebrat la 11a edició amb la plena participació de la indústria de la mobilitat elèctrica i el vector de les energies renovables

Butlletí