Castelldefels aprova el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

14/11/2016 - 12:21

El pla prioritza els sistemes de transport no contaminants i aposta per la conscienciació ciutadana sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura.

 

El Ple de l'Ajuntament de Castelldefels va aprovar inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Castelldefels, el document marc que preveu un conjunt de mesures a aplicar en els propers sis anys per afavorir un model de mobilitat segura i sostenible des del punt de vista ambiental.

El Pla conté el següent decàleg d'objectius:

1. Millorar la seguretat viària, reduint l'accidentalitat i respectant l'espai públic destinat a cada mitjà de transport.
2. Afavorir les condicions per a la mobilitat a peu, destinant als vianants major superfície d'espai públic i de millor qualitat (en accessibilitat i seguretat).
3. Augmentar l'ús de la bicicleta com a transport habitual, mantenint i millorant les infraestructures, la gestió del trànsit i l'educació viària.
4. Promoure la utilització del transport col·lectiu, públic i privat.
5. Garantir una distribució de mercaderies àgil i ordenada.
6. Fomentar l'ús racional del cotxe, amb mesures que facilitin l'ús de sistemes de transport més sostenibles i promoguin la intermodalitat.
7. Fer compatible l'oferta d'aparcament amb les necessitats dels residents i de la demanda de rotació.
8. Controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocats pel trànsit.
9. Estendre entre la població la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura.
10. Establir mecanismes de coordinació entre els diferents municipis de l'entorn.

L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha destacat el valor de les aportacions ciutadanes en l'elaboració del PMUS. "Hem volgut comptar amb la ciutadania perquè la participació és un element diferenciador d'aquest equip de govern", ha indicat l'alcaldessa.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Eva López, ha assenyalat que el PMUS "reflecteix un model de mobilitat sostenible centrat en les persones". Per això, ha afegit, "cal fomentar l'ús racional del vehicle, crear espais per al passeig i fomentar la compra de proximitat". Eva López ha demanat la implicació de tota la ciutadania per "fer de Castelldefels un lloc on sigui mes segur circular a peu, amb bicicleta o amb cotxe, on es respectin els espais per a cada manera de circular".

El PMUS és el fruit del treball dels tècnics municipals i les aportacions que els agents socials, col·lectius, entitats i ciutadania van realitzar en les quatre sessions participatives de la Taula de Mobilitat celebrades durant el primer semestre del 2016. Del total de propostes presentades, el document recull un 73%: un 42% d'aquestes propostes han estat incorporades mentre que un 31% ja estaven contemplades. Un 14% de les propostes no eren competència específica del PMUS, per tant, han de ser traslladades a altres departaments o organismes. Finalment un 13% van ser desestimades.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

L’Ajuntament de Castelldefels crea una comissió per analitzar la casuística i les afectacions després de veure el nou decret de la Generalitat de Catalunya i les sentències contràries a l’aplicació del reglament a Barcelona

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí