Visita "Les entranyes de la ciutat: les clavegueres"

dissabte, 17 desembre, 2016 - 09:00 a 10:00
Les clavegueres de Barcelona
Geolocation

Sota la ciutat hi ha tot un món per descobrir!

S'han trobat restes arqueològiques de conductes en civilitzacions com Egipte, Grècia, Pèrsia, Cartago i a la ciutat de Jerusalem. Però tot i això, no va ser fins a l'època dels romans que es van desenvolupar realment les xarxes de clavegueram. A Barcelona en tenim una bona prova en les restes trobades l'any 1928 al carrer de la Palma de Sant Just.

De totes maneres, les primeres referències escrites sobre el clavegueram arriben de testimonis de la Baixa Edat Mitjana. Diversos historiadors afirmen que el 1364 es va construir un gran col·lector cobert, d'unes dimensions que permetien recórrer-lo a cavall, i que anava des de l'antiga porta d'Isabel II fins a les Drassanes. Però no va ser fins al 1886 quan Pere García Faria va elaborar un pla de reforma del subsòl que porta el seu nom i que va marcar un abans i un després en la història del clavegueram de Barcelona i, per tant, en la qualitat de vida dels seus habitants, ja que es va reduir la incidència de moltes malalties que es transmeten a través de les aigües residuals.

En aquesta visita, us proposem baixar a la Barcelona subterrània per veure l’interior de les clavegueres. Volem mostrar-vos l’estructura de la xarxa i reflexionar sobre la gestió de l’aigua a la ciutat.

Visita a un tram del clavegueram de Barcelona per conèixer l’estructura de la xarxa i el seu funcionament. Amb el suport de Barcelona Cicle de l’Aigua, SA.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult i públic familiar
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Article

Coincidint amb el 10é aniversari del reconeixement del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una sessió en línia amb Leo Heller, relator de les Nacions Unides pel Dret a l’Aigua fins el novembre passat i autor d’aquest informe, i a Pedro Arrojo Agudo, el nou relator que ha agafat el relleu de Heller.

Article

El cicle AiguArt 2020 torna amb un munt d’activitats per a tots els públics a Barcelona. 

Butlletí