Ruta "Ciutat Vella: Els batecs dels barris: tocant a sometent"

dimecres, 30 novembre, 2016 - 10:00 a dijous, 1 desembre, 2016 - 11:59
Casa de l'Ardiaca
Geolocation

Vols conèixer els sons que fan bategar un dels barris més emblemàtics de Barcelona? Atura’t a escoltar-los i a descobrir què ens expliquen.

El so d'un lloc configura la seva identitat i és una dimensió essencial del seu paisatge. Un bosc, un mercat o una festa tenen sons característics que els defineixen i diferencien d'altres entorns similars. Es pot dir que un paisatge sonor és l’entorn acústic d'un paisatge determinat en un moment determinat. De la mateixa manera que el paisatge està en evolució constant, els paisatges sonors també varien al llarg del temps, i a vegades són el reflex d'un instant irrepetible.

En aquesta ruta redescobrirem els sons existents a la ciutat, els escoltarem amb cura i esbrinarem qui en són els compositors i quines realitats ens mostren. També coneixerem la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendrem a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Ruta pel paisatge sonor del Barri Gòtic de Barcelona.

Atenció! aquesta activitat està pensada per fer parts del recorregut (no tota la ruta) amb els ulls tapats, sempre supervisat per una persona acompanyant que fa de guia. Tingueu en compte aquesta observació a l'hora de formalitzar la inscripció.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't, segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Soroll/Contaminació acústica

Relacionats

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Notícia

L'Ajuntament es compromet a estudiar la possible aplicació de restriccions en l'horari de tancament de diversos establiments

Article

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ja inclou l’aprovació definitiva de la resolució per la qual es redueixen els horaris d’obertura de les terrasses situades en aquests espais. Des del 28 d'octubre, entre setmana, de diumenge a dijous, hauran de tancar a les 23.00 hores, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, a les 24.00 hores.

Butlletí