Visita "Cap a una economia circular: un material, dos destins"

dijous, 24 novembre, 2016 - 10:00 a 13:00
Ecoparc de la Zona Franca
Geolocation

Entrarem dins de dues instal·lacions per veure com es trien els materials que es reciclaran i quin paper hi tenen el disseny, l’ús i la separació en origen.

L'Ecoparc de la Zona Franca de Barcelona és una planta de tractament mecànic i biològic de residus municipals. En aquesta instal·lació es tracta la fracció resta (contenidor gris) i la fracció orgànica (contenidor marró). L'Ecoparc 1, situat a la Zona Franca de Barcelona, dóna servei al Barcelonès i al Baix Llobregat. De l'orgànica i la resta, l'Ecoparc n'extreu tres recursos: els materials recuperables, biogàs i compost i bioestabilitzat.

L'empresa Saica fa més de 60 anys que lidera la recuperació i gestió de paper i cartró a l'Estat espanyol. A Catalunya i Balears disposa de 9 plantes de recuperació i gestió de residus, i de 5 plantes de transferència de residus especials distribuïdes estratègicament.

Visita combinada a l’Ecoparc de la Zona Franca i a l’empresa Saica. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) recomana 7 llibres per conèixer a fons el repte de la gestió dels residus i descobrir què podem fer nosaltres per generar-ne menys, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Article

Tres barcelonines i barcelonins ben coneguts i molt compromesos amb la sostenibilitat fan per a nosaltres una autèntica autòpsia de residus.

Notícia

Reclamen més implicació política per posar fi a l'abocament de tovalloletes i altres deixalles que amenacen l'activitat a la costa de Barcelona

Butlletí