Taller "El Port i els residus: Què sura al Port de Barcelona?"

dimecres, 23 novembre, 2016 - 11:00 a dijous, 24 novembre, 2016 - 12:59
Moll de Pescadors
Geolocation

Cada dia es recull una gran quantitat d’envasos que suren a les aigües del port. Saps d’on provenen? Es poden aprofitar?

El Port de Barcelona, s’estén des de la Barceloneta fins pràcticament la desembocadura del Llobregat, a la Zona Franca. És un dels ports amb més envergadura d’Espanya i del mar Mediterrani, i també és el que rep més creuers. A dins i al voltant de la seva extensió, les aigües portuàries reben aportacions de les escorrenties d'aigües de pluja, de les descàrregues dels sobreeixidors del sistema de sanejament de la ciutat en temps de pluja i de l'entrada de part de les aigües del riu Llobregat. Aquestes aigües, sovint, arrosseguen també contaminants químics, físics i biològics.

En aquest taller descobrirem quina quantitat d’envasos es recull diàriament a les aigües del Port de Barcelona. En seguirem el rastre per descobrir d’on vénen i com acaben surant a les aigües que ens envolten i els avaluarem per saber si es poden reciclar o reutilitzar per a donar-los una altra funcionalitat.

Taller a càrrec de Taller Esfèrica. Coorganitzat amb el Centre de la Platja. Amb la col·laboració del Port de Barcelona. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Butlletí