Ruta "Gràcia: Els batecs dels barris: la veu afònica de la campana dels quintos"

dimecres, 16 novembre, 2016 - 10:00 a dijous, 17 novembre, 2016 - 11:59
Plaça de la Vil·la de Gràcia
Geolocation

La campana esquerdada de la plaça de la Vila de Gràcia marca les hores a la vida animada del barri.

La pacificació del trànsit de gairebé la totalitat dels carrers, el comerç de proximitat, la remodelació dels mercats i la identitat de poble que genera una forta cohesió social són alguns dels factors que determinen el paisatge sonor de la Vila de Gràcia. La seva distribució urbana fortament marcada per les places, que conformen espais de trobada i socialització, i les grans vies que el creuen, ens faran fàcil passejar-hi tot descobrint quins són els sons i els sorolls característics d’un dels barris de Barcelona que més ha canviat en els últims anys.

Mentre passegem endinsant-nos en la història i els paisatges sonors del barri de la Vila de Gràcia, coneixerem la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendrem a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Ruta pel paisatge sonor del barri de la Vila de Gràcia.

Totes les activitats de La Fàbrica requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Soroll/Contaminació acústica

Relacionats

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí