Castelldefels recupera el seu front dunar

02/11/2016 - 09:09

L'AMB ha realitzat diverses actuacions de recuperació del front dunar en una zona de la platja de Castelldefels que estava degradada. S'ha generat un nou front dunar i s'han plantat 500 exemplars de borró.

 

Concretament, es tracta de la zona ubicada al sud del Club Marítim de Castelldefels, a l'alçada del carrer 20.

S'ha dut a terme un moviment de sorres que ha generat una nova duna davant del front actual i s'hi han plantat 500 exemplars de borró (Ammophila arenaria). El borró és una planta autòctona molt comú en el passat a les dunes del delta del Llobregat que ajudava a estabilitzar-les i, per aquest motiu, se'n vol recuperar la presència.

El nou front dunar té més 70 m de longitud i la superfície sobre la que s'ha actuat és d'uns 1000 m2. Aquestes dues accions s'afegeixen a la neteja de plantes invasores que va tenir lloc en l'activitat adreçada al públic familiar el passat 24 de setembre, en una zona propera de la platja de Castelldefels, en la qual van participar unes 40 persones.

Des de l'any 2014, l'AMB està portant a terme intervencions i accions, dins del programa "Dunes híbrides", com ara plantades populars i actuacions directes. En total, des de l'inici del programa, prop de 4.000 exemplars de borró han repoblat les dunes, han millorat aquests ecosistemes i han col·laborat a sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes en el coneixement i la necessitat de recuperar i conservar aquests espais naturals.
 


  

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Butlletí