El tercer congrés del Rubí Brilla se centrarà en l'autoconsum fotovoltaic

02/11/2016 - 08:56

La cita aplegarà representants polítics de quatre ciutats espanyoles que segueixen el model implantat per l’Ajuntament de Rubí per treballar des de l’àmbit local pel canvi de model energètic.

 

La tercera edició del Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic, que se celebrarà el pròxim divendres 11 de novembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, se centrarà en l'autoconsum d'energia. Partint com cada any de l'experiència de Rubí, que explicarà el director de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l'Ajuntament de Rubí, Jordi Núñez; les diferents ponències exposaran exemples reals d'implantació d'instal·lacions fotovoltaiques per tal d'esvair dubtes en l'àmbit legal, tècnic i econòmic.

El gruix de la primera part del Congrés, que ja és una cita de referència per a la ciutadania, les empreses i les institucions, s'estructurarà en cinc ponències: el cas d'èxit de l'empresa rubinenca Continental Automotive; la perspectiva legal que aportarà l'advocat del gabinet Holtrop nascut per defensar els drets dels petits inversors en plantes fotovoltaiques afectats per la regulació espanyola; el testimoni de l'empresa Sol Gironés, promotors de la primera instal·lació d'autoconsum industrial a Espanya i les propostes de finançament de Ecrowd!, Ecooo i Triodos Bank. Tots ells clouran el matí amb una taula rodona sobre instal·lacions dedicades a llars i comerços.

El Congrés, a més, reunirà en un debat pel canvi de model energètic representants polítics de quatre municipis que, seguint la proposta del projecte Rubí Brilla, han començat a treballar l'eficiència energètica: Rota, Rivas-Vaciamadrid, San Sebastián de los Reyes i Las Palmas de Gran Canaria. "Aquestes ciutats han començat a fer els passos que nosaltres vam fer fa uns anys, implantant la metodologia del Rubí Brilla. Creiem que amb ells hem de constituir un grup impulsor de ciutats per ser el motor que impulsi a altres municipis del país a lluitar des de l'àmbit local per aquest canvi de model energètic que creiem que és indispensable", ha dit durant la presentació del Congrés, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Com cada any, el Congrés servirà també per presentar els resultats d'estalvi de les escoles de Rubí en el projecte 50/50. Durant el curs 2015-16, els centres han estalviat amb aquest programa més de 66.000 euros. En els darrers 4 anys, els 12 centres públics que hi participen han estalviat pràcticament 300.000 euros. 


 

Etiquetes: 
Categories: 
AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA3.2 MB

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Notícia

S’ha recuperat, a més, el pou situat al carrer Mallorca amb també un dipòsit  per carregar els vehicles de càrrega més ràpida i estudiant altres pous de captació d’aigua per també utilitzar-los.

Butlletí