Breathelife. Una eina per saber si la teva ciutat #RespiraVida

27/10/2016 - 13:05

Reduir a la meitat el nombre de morts que cada any provoca la contaminació abans de 2030. Aquest és el principal objectiu de la campanya “Respira la vida”. Liderada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Coalició Clima i Aire Net (CCAC) pretén mobilitzar ciutats i particulars per protegir la seva salut i la del planeta dels efectes de la contaminació atmosfèrica.

BREATHELIFE vol:

Donar poder a les persones
A través de la campanya s’informa a la gent de la càrrega que suposa la contaminació atmosfèrica per a la salut i el clima i ofereix formes significatives d'adoptar mesures, tant a escala local com a nivell mundial.

Augmentar la vigilància
Treballa amb els ajuntaments per ampliar tasques de monitoratge que poden mantenir informats els ciutadans i facilitar un desenvolupament urbà més sostenible.

Connectar ciutats
Proporciona una plataforma perquè les ciutats comparteixin millors pràctiques i mostrin el seu progrés en la seva tasca per assolir els objectius de qualitat de l'aire de l'OMS abans de 2030.

Promoure solucions
Fomenta la demanda de noves solucions que estan funcionant i ajuda a les administracions municipals a posar-les en pràctica amb eficàcia en les seves pròpies ciutats.


Categories: 

Relacionats

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article

El Congrés de Qualitat de l’Aire [www.congresaire.cat] obre inscripcions per la seva 2a edició, que tindrà un format virtual els dies 14 i 15 d’octubre de 2021. 

Article
Font: pixabay

Font: pixabay

A principis d’any, el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, va posar en marxa un estudi per obtenir dades sobre la incidència de les olors a diversos punts de l’entorn més immediat del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i a la ciutat de Mataró, per poder determinar quines d’aquestes provenen des del Centre. Com a part d’aquest estudi i amb la idea d’obtenir valoracions reals que permetin el seguiment, el control i la vigilància de l’impacte odorífer del Centre, ara també s’ha posat en marxa una aplicació per a dispositius mòbils.

Butlletí