Breathelife. Una eina per saber si la teva ciutat #RespiraVida

27/10/2016 - 13:05

Reduir a la meitat el nombre de morts que cada any provoca la contaminació abans de 2030. Aquest és el principal objectiu de la campanya “Respira la vida”. Liderada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Coalició Clima i Aire Net (CCAC) pretén mobilitzar ciutats i particulars per protegir la seva salut i la del planeta dels efectes de la contaminació atmosfèrica.

BREATHELIFE vol:

Donar poder a les persones
A través de la campanya s’informa a la gent de la càrrega que suposa la contaminació atmosfèrica per a la salut i el clima i ofereix formes significatives d'adoptar mesures, tant a escala local com a nivell mundial.

Augmentar la vigilància
Treballa amb els ajuntaments per ampliar tasques de monitoratge que poden mantenir informats els ciutadans i facilitar un desenvolupament urbà més sostenible.

Connectar ciutats
Proporciona una plataforma perquè les ciutats comparteixin millors pràctiques i mostrin el seu progrés en la seva tasca per assolir els objectius de qualitat de l'aire de l'OMS abans de 2030.

Promoure solucions
Fomenta la demanda de noves solucions que estan funcionant i ajuda a les administracions municipals a posar-les en pràctica amb eficàcia en les seves pròpies ciutats.


Categories: 

Relacionats

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article

Peatge Urbà a Barcelona? Formació per a moviments socials. Aquesta xerrada/formació va ser realitzada el 17 de novembre en el marc de la campanya #RecuperemLaCiutat

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Butlletí