Bonificacions impositives a particulars i empreses, un salt endavant en els recursos formatius, un major impacte de l'Electrocat i la generació de noves experiències pilot de mobilitat sostenible són alguns dels nous reptes que afronta el projecte Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible a la Riera de Caldes.
Continua el programa 5.000 km Electric Experiences amb noves cessions
Representants d'institucions, organismes i empreses participants i col·laboradores d'aquest programa, liderat per l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en el marc de l'Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC), es van trobar dimecres 19 d'octubre per analitzar el projecte i definir nous reptes i línies d'actuació. En finalitzar la jornada, i amb la presència de tots els participants i col·laboradors, es va realitzar el segon acte públic de cessió de vehicles del projecte 5.000 km. Electric Experiences. Sis beneficiaris conduiran durant uns dies un turisme, dues furgonetes i tres bicicletes.
Entre els nous reptes, durant la jornada es va anunciar que l'Ajuntament bonificarà fiscalment la mobilitat elèctrica i sostenible, desenvoluparà un projecte d'infraestructura de càrrega amb fons renovables, donarà continuïtat a les accions de formació professional i per a persones desocupades, generarà noves experiències pilot de mobilitat sostenible i consolidarà i ampliarà la xarxa de col·laboració. També es va fer públic l'objectiu d'apropar l'ElectroCat més a la ciutadania amb la celebració del Quart Campionat a la zona compresa entre la Granja Soldevila, el passeig de la Florida i el Recinte Firal. “La cursa a Honda estava molt bé, però quedava una mica apartada i s'havia d'anar expressament, per això l'objectiu és apropar la competició a la ciutadania i pensem que és una altra manera de sensibilitzar la població a través d'aquesta cursa”, va manifestar l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que va presidir l'acte que va tenir lloc a l'edifici de Desenvolupament Local.
A la jornada, van prendre part, entre d’altres representants d’administracions públiques, el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta; el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent; la directora de l’ICAEN, Assumpta Farran; i el director general d’Ensenyaments Professionals del Departament d’Ensenyament, Melcior Arcarons. Els quatre van coincidir a felicitar l'Ajuntament i l'AMERC pel projecte. Melcior Arcarons va destacar el CREVE com a centre de referència a Catalunya en formació del vehicle elèctric i va detallar sentir-se “admirat i satisfet perquè estem davant d'una situació insòlita,ja que davant novetats, com ara és el cas del vehicle elèctric, mai havíem tingut un centre de referència i especialitzat,i és un luxe disposar del CREVE”. Per la seva part, el representant de la Diputació va felicitar l'Ajuntament, va destacar la importància del projecte en la lluita contra el canvi climàtic i en l'estalvi energètic i va confirmar el compromís de l'administració en seguir donant suport al projecte. La directora de l'IACEN va manifestar que s'està produïnt un canvi de model energètic i que, per una banda, és il·lusionant, però per l'altre frustrant, perquè tenim presa per que s'implanti. Per últim, Josep Ginesta va felicitar l'Ajuntament i l'AMERC pel projecte i va explicar que “us fem servei arreu de Catalunya com a exemple d'èxit de cooperació entre municipis i de col·laboració pública-privada”.
A la trobada, també hi van assistir altres organismes i col·laboradors del programa com el president del Gremi de Tallers de Reparació de Vehicles de Sabadell i Comarca, Josep Manel López; el general manager d’Infranor-Mavilor, Jordi Viñas; el cap del Departament d’Automoció de l’INS Palau Ausit de Ripollet, José Uréndez; el cap de vendes del concessionari Santi Enríquez Nissan, Miquel Viciedo, i la RFQ Manager de Prysmia i participant al projecte 5.000 km, Eva Teruel. Aquests van realitzar una petita valoració de la seva implicació i experiència en el projecte, que tots van titllar de molt positiva.
L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va agrair la participació i implicació dels diferents col·laboradors. “En definitiva, el que perseguim és una ciutat neta de pol·lució i soroll, optimitzar la mobilitat i l'eficiència energètica, promoure la formació de professionals i generar totes les oportunitats de formació que siguin possibles”, va manifestar. També es va mostrar molt satisfeta amb el desenvolupament del projecte i va detallar que amb la implicació de tots els actors i el treball conjunt es poden assolir els objectius.
L'alcaldessa va agrair el suport rebut de les diferents institucions i organismes i es va mostrar molt “contenta per les paraules que hem sentit avui a la taula, que som un referent, i que d'aquell projecte que es va iniciar a Santa Perpètua i es va fer extensiu a l'AMERC, en aquest moment s'està parlant al nostre país, no podem sentir molt més que orgull i il·lusió i estar agraïts a la col·laboració i implicació i bona receptivitat de tothom que li hem demanat participar en aquest projecte”.
En finalitzar la trobada, va tenir lloc a l'aparcament del Centre de Desenvolupament Local el segon acte públic de cessió de vehicles a sis nous beneficiaris del programa 5.000 km Electric Experiences. En aquesta ocasió, es van cedir un turisme, dues furgonetes i tres bicicletes elèctriques. El projecte, que consisteix a cedir durant uns dies vehicles elèctrics per tal de sensibilitzar la ciutadania i les empreses sobre aquest tipus de mobilitat, ja ha comptat amb la participació d'una vintena de persones, 26 amb les noves incorporacions, que fins al 19 d'octubre havien realitzat 3.100 quilòmetres. Durant la trobada, es va informar que hi havien un total de 182 persones inscrites per participar en aquesta experiència, el 25% de les quals provenen d'empreses, comerços i professionals. També es va detallar que la previsió és arribar a final d'any al centenar d'experiències i intentar que totes les persones inscrites puguin participar al projecte.