L'Organització Meteorològica Mundial alerta que els nivells de CO2 planetaris han assolit les 400 parts per milió durant l'any 2015

25/10/2016 - 13:09

Així ho recull el Butlletí anual de gasos amb efecte d'hivernacle que edita aquest organisme internacional i que registra noves dades d'emissions de CO2 de rècord per aquest any 2016, agreujats pel fenomen del Niño.

Les emissions de CO2 han assolit la barrera de les 400 parts per milió durant diversos mesos de l'any 2015 i els registres de l'estació de monitoratge a Mauna Loa (Hawaii) alerten que durant l'any 2016, les emissions d'aquest gas amb efecte d'hivernacle han estat sempre per sobre d'aquest llindar. 

L'Organització Meteorològica Mundial ha publicat aquestes dades en el Butlletí anual de gasos amb efecte d'hivernacle el qual apunta que el fenomen del Niño ha agreujat l'increment d'emissions al haver-se reduit a la meitat la capacitat d'embornal d'emissions de boscos i oceans. 

Durant el període 1990-2015 s'ha incrementat un 37% l'escalfament global al planeta causat per l'augment de les emissions de diòxid de carboni, metà i òxid nitrós generades per les activitats industrials, agrícoles i domèstiques.

Font: WMO: Evolució de la mitjana global de CO2


Categories: 

Relacionats

Entrevista

La nova llei de Canvi Climàtic espanyola obliga a la conca de l’Ebre a mobilitzar els sediments acumulats als embassaments. Una noticia que dona esperança per salvar l’Ebre, greument amenaçat pel canvi climàtic. Explorem en aquesta entrevista, amb Nuno Caiola, investigador del Eurecat i coautor de l’últim informe del MedECC sobre Mediterrània i Canvi Climàtic, la vulnerabilitat específica del Delta i les mesures necessàries per protegir-lo.  

Notícia

L'Estratègia Estatal per la Bicicleta, que ha aprovat el Govern espanyol pretén incrementar l'ús de la bicicleta i promoure un canvi cultural favorable cap a la mobilitat sostenible, per aconseguir-ho compta amb un centenar de mesures que van des d'ajudar les empreses amb plans de mobilitat sostenible a anar a l'escola pedalant.

Opinió

Estem davant d’un projecte global que traspassa fronteres i ha de comptar amb l’esforç solidari de la comunitat humana. El gran, immens, repte dels temps que vivim i que viurem els propers anys.

Butlletí