Tots els espais naturals de la Xarxa de Parcs disposen d'una aplicació per a dispositius mòbils

20/10/2016 - 19:16

Cadascun dels 12 espais inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona disposen d'una aplicació pròpia per a tauletes i telèfons mòbils, on trobar informació diversa sobre rutes, serveis, activitats a fer o els punts d'informació que disposen. Totes les aplicacions estan disponibles per a dispositius Android i iOS, són gratuïtes i ofereixen continguts en català i en castellà. Les app també es poden consultar offline, fet que garanteix el seu ús encara que no hi hagi cobertura de xarxa.

 

Els darrers parcs de la Xarxa que han incorporat aquest serveis són el Parc de la Serralada Litoral, el Parc de la Serralada de Marina, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Foix. Aquests se sumen a la resta de parcs com són el Parc Natural del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc del Garraf, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de Montesquiu, el Parc d'Olèrdola, el Parc Agrari del Baix Llobregat i el Parc  Fluvial del Besòs. A aquestes aplicacions s'hi ha de sumar també la disponible sobre el programa Parc a taula, d'establiments i productors del conjunt dels parcs.

Mitjançant aquestes aplicacions del conjunt d'espai naturals de Barcelona inclouen es pot consultar el temps que fa en cadascun d'ells, rebre avisos i alertes, localitzar els equipaments, serveis i itineraris, trobar les zones d'acampada i esbarjo, els aparcaments i punts d'informació així com obtenir ràpidament les diverses dades de contacte, la relació de restaurants i allotjaments o l'oferta d'activitats culturals gràcies a les seccions de notícies i agenda.

La posada en servei d'aquestes aplicacions és una aposta de la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, per les noves tecnologies i perquè la demarcació de Barcelona esdevingui un territori smart. Amb aquestes darreres quatre aplicacions, tots els parcs de la XPN, ja siguin de gestió directa o consorciats, disposen de la seva pròpia app en ambdós sistemes operatius.

Les aplicacions es poden trobareu a http://parcs.diba.cat/aplicacions-mobils


Relacionats

Acte
Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Butlletí