Tots els espais naturals de la Xarxa de Parcs disposen d'una aplicació per a dispositius mòbils

20/10/2016 - 19:16

Cadascun dels 12 espais inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona disposen d'una aplicació pròpia per a tauletes i telèfons mòbils, on trobar informació diversa sobre rutes, serveis, activitats a fer o els punts d'informació que disposen. Totes les aplicacions estan disponibles per a dispositius Android i iOS, són gratuïtes i ofereixen continguts en català i en castellà. Les app també es poden consultar offline, fet que garanteix el seu ús encara que no hi hagi cobertura de xarxa.

 

Els darrers parcs de la Xarxa que han incorporat aquest serveis són el Parc de la Serralada Litoral, el Parc de la Serralada de Marina, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Foix. Aquests se sumen a la resta de parcs com són el Parc Natural del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc del Garraf, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de Montesquiu, el Parc d'Olèrdola, el Parc Agrari del Baix Llobregat i el Parc  Fluvial del Besòs. A aquestes aplicacions s'hi ha de sumar també la disponible sobre el programa Parc a taula, d'establiments i productors del conjunt dels parcs.

Mitjançant aquestes aplicacions del conjunt d'espai naturals de Barcelona inclouen es pot consultar el temps que fa en cadascun d'ells, rebre avisos i alertes, localitzar els equipaments, serveis i itineraris, trobar les zones d'acampada i esbarjo, els aparcaments i punts d'informació així com obtenir ràpidament les diverses dades de contacte, la relació de restaurants i allotjaments o l'oferta d'activitats culturals gràcies a les seccions de notícies i agenda.

La posada en servei d'aquestes aplicacions és una aposta de la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, per les noves tecnologies i perquè la demarcació de Barcelona esdevingui un territori smart. Amb aquestes darreres quatre aplicacions, tots els parcs de la XPN, ja siguin de gestió directa o consorciats, disposen de la seva pròpia app en ambdós sistemes operatius.

Les aplicacions es poden trobareu a http://parcs.diba.cat/aplicacions-mobils


Relacionats

Article

Aquest estiu obre al públic l'Espai Dunar, una mostra permanent que fa pedagogia sobre la conveniència de respectar i preservar l'ecosistema dunar. Aquest curs que ara acaba, tres-cents escolars de centres educatius de la comarca han participat en tasques de neteja i preservació dunar organitzades per l'AMB.

Opinió

La carretera també és paisatge. I ho és perquè al segle XXI, el paisatge no és cap arcàdia, sinó qualsevol part del territori tal i com la percep la població, el caràcter del qual és el resultat de l’acció i la interacció de factors naturals i/o humans.

Notícia

La Diputació de Barcelona celebra l’aprovació, l'1 de juny, del decret del Govern de la Generalitat d’ampliació del Parc Natural del Montseny i del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) dels Cingles de Bertí, com administració gestora d’aquestes espais naturals pel que significa una millora important per la conservació del patrimoni natural compatible amb l’aprofitament dels recursos i les activitats de les persones que hi viuen. El decret incrementa el 55,37 % la superfície del Parc i la fa coincidir amb els límits del PEIN.

Butlletí