Territori i Sostenibilitat declara 60 nous arbres i arbredes monumentals

S’hi afegeix la Fageda de la Grevolosa, un dels paratges naturals més impressionants de la Vall del Ges, amb faigs de més de 30 metres d'alçària i més de 300 anys d'edat
18/10/2016 - 16:51

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dilluns 17 d'octubre una Ordre de declaració d’arbres i arbredes monumentals, a proposta de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural. Es tracta de 59 arbres de 15 comarques diferents i una arbreda, la Fageda de la Grevolosa (Osona), que passaran a gaudir de la protecció i tutela de la Generalitat.

La Fageda de la Grevolosa és un dels paratges naturals més impressionants de la Vall del Ges, amb  faigs de més de 30 metres d'alçària i més de 300 anys d'edat.   Tots els exemplars s’afegiran als declarats fins ara, uns 220 arbres o grups que abasten les 42 comarques.

Des de 1987, que es van fer les primeres passes per a la protecció dels arbres monumentals, s’ha fet força camí procurant la conservació. Malgrat tot, una trentena han patit malures o inclemències del temps que no han pogut superar.   Alguns d’ells s’han mantingut drets, com per exemple el famós Pi de les Tres Branques, que porta mort gairebé un segle, i on s’hi celebra una diada al juliol, pels volts de Sant Jaume, ja que és un símbol dels Països Catalans. En altres casos, aquests arbres s’han hagut d’aterrar perquè constituïen un perill per a la seguretat.

Imatges de la Fageda de Grevolosa. Autor: Antoni Prat i Puig del Bloc La Vall del Gres


Etiquetes: 

Relacionats

Acte
Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Butlletí