‘Sant Cugat, ben neta!’, per fer una neteja a fons de carrers i tenir una ciutat més endreçada

20/10/2016 - 14:21

Comença el 17 d’octubre per l’avinguda Cerdanyola i continuarà, fins al 12 de desembre, pels carrers del nucli urbà.

La tinent d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Cristina Paraira, ha presentat la nova campanya Sant Cugat, ben neta! que l’Ajuntament posarà en marxa la setmana vinent.“L’objectiu”, ha remarcat Paraira, “és fer una neteja intensiva carrer per carrer i seguir impulsant una ciutat ordenada i de qualitat”.

El dispositiu s’ha dissenyat per netejar en profunditat racons de difícil accés -com per exemple papereres, voltants de contenidors i mobiliari urbà- i retirar de la via pública elements com adhesius, xiclets, grafits o petites herbes. La idea, per tant, és deixar ben polits tots aquells racons on és difícil arribar amb el sistema habitual de neteja de carrers.

Cada dia s’actuarà en un carrer o en un tram de carrer. El dispositiu estarà format per quatre treballadors que comptaran amb maquinària especial per dur a terme aquestes tasques, com per exemple fregadores de carrers, màquines de neteja per hidropressió o equips de neteja de taques al paviment i de pintades de grafits.

Sant Cugat, ben neta! començarà a funcionar el proper dilluns 17 d’octubre per l’avinguda Cerdanyola i seguirà, cada dia, pels carrers del nucli urbà. Està previst que els treballs finalitzin el 12 de desembre. Una vegada acabat, s’avaluarà el funcionament d’aquest dispositiu per tal de fer-lo extensiu a carrers d’altres zones de la ciutat.  

Neteja de pintades a les façanes particulars

La campanya inclou actuacions de neteja de pintades i grafits a les façanes d’edificis particulars. Aquest servei serà gratuït però, per poder realitzar-se, els veïns i veïnes hauran de donar permís a l’Ajuntament perquè pugui fer aquestes actuacions de neteja. Qui hi estigui interessant ha de sol·licitar-ho a l’oficina municipal InfoNet, directament a la plaça Barcelona, a través del telèfon 900 10 31 46 o el correu electrònic infonet@santcugat.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Article

Els recursos s’adrecen a diferents franges d’edat i fomenten que infants i joves prenguin consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Butlletí