Substitució de les lluminàries al nucli antic del Masnou

18/10/2016 - 14:19

Es guanya en eficiència energètica, ja que s'ha aconseguit reduir-ne gairebé el consum en un 75 % i l’estalvi energètic anual serà de 27.845,4 Kwh.

Des de mitjan setembre i fins a començament del mes d'octubre, la Regidoria de Manteniment de l'Ajuntament de El Masnou ha substituït les lluminàries de diversos carrers del nucli antic del Masnou. S'han retirat les bombetes de 150 w de vapor de sodi i s’han instal·lat equips tipus led de 40 w. En total, s’ha actuat en 60 punts de llum. Amb el canvi, es guanya en eficiència energètica, ja que s'ha aconseguit reduir-ne gairebé el consum en un 75 %. Tenint en compte que l’enllumenat públic funciona unes 4.219 hores a l’any, l’estalvi energètic anual serà de 27.845,4 Kwh.

Quant a la qualitat de la llum, les antigues bombetes donaven una llum de color groguenca, mentre que els equips led donen una llum blanca. També hi ha més llum, ja que ha augmentat el nombre de lúmens (unitat que mesura el flux lluminós) emesos per les lluminàries. Tot i aquest augment, es redueix la contaminació lluminosa i la llum intrusa que il·luminava les finestres dels veïns i veïnes innecessàriament, ja que els equips tipus led s’hi han instal·lat perquè enviïn la llum cap al terra.

El cost del material elèctric per fer aquesta substitució ha estat de 17.787 euros, i és previst continuar implantant lluminàries tipus led en altres carrers del Masnou per reduir el consum energètic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

Notícia

El Punt d’Assessorament Energètic vol donar respostes als dubtes de la ciutadania i poder dotar d’assessorament energètic als ciutadans que ho sol·licitin

Acte
21/06/2021 - 00:00
Espai Jove El Cau. Av. Verge de Montserrat s/n Sant Vicenç de Montalt Horaris: De dilluns a dijous: de 16 a 20h; divendres i dissabtes: de 16.30 a 20.30h

Butlletí